Ost og kjeks fra Sørlandet fikk heder og ære i Oslo
- Noen lokalmatprodusenter er litt modigere enn andre. Hesnes Kjøkken og Tjamsland Gård er to av disse, og har tatt sats og søkt om å få kvalitetsmerket Spesialitet, sa styreleder i Matmerk Håkon Mageli, da han hedret to lokalmatprodusenter fra Sørlandet på et arrangement i Oslo 26. oktober.
Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen, fra Tjamsland Gård på Birkeland mottok Spesialitet-merket for ostene "Rosalita" og "Rødlind". Begge lagd på økologisk melk fra egne kyr.
Bjørnar Amdahl fra Hesnes Kjøkken i Grimstad fikk Spesialitet-merket for "Rugkjeks med timian" og "Havrekjeks". Begge bakt på norsk korn, fra Holli og Kvelde møller og med salt fra North Sea Saltworks på Gossen.
- Vi har hatt lyst til å søke før. Nå er vi spente og stolte over å ha fått Spesialitet-merket. Vi ønsker å skille oss ut, og skal bruke Spesialitet for å bli den neste store kvalitetsprodusenten av kjeks i Norge, sier Bjørnar Amdahl.
- Kjempegøy, vi har hatt som mål å produsere få produkter av høy kvalitet helt fra vi startet for tre år siden. Det å få Spesialitet-merket, er som å få en medalje, og er et viktig mål for oss. Dette setter en standard vi er stolte av å ha nådd, sier Jørn og Ruth Martinsen.
Utvalgt av jury
Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket.
Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet og ledes av Lars Sponheim.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder


Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom