Eple-og bringerbærjuice fra Lippert Drikke hedret av Landbruksministeren

På Dyre Gård i Rygge dyrkes og presses det epler av beste kvalitet i et topp moderne anlegg. I nabokommunen Råde holder familiegården Lippert til. Der dyrkes det førsteklasses bringebær. Det borger for gode samarbeidsmuligheter om nye produkter. Lippert Eple- og Bringebærjuice er et utmerket eksempel på det.
Bringebærene til Lippert presses på Dyre gård sitt anlegg og blandes deretter sammen med eplemost fra Dyre Gård. Bringebærene er av sorten Glen Ample og eplene er av sorten Rød Aroma. Det brukes kun bær og epler direkte fra busk og tre. De har altså ikke vært i kontakt med bakkejord. Dette er en juice med ekte råvarepreg, helt uten tilsetningstsoffer.
- Vi syns det er fantastisk stas å få Spesialitet-merket! En oppmuntring til å stå på videre. Det er godt å få et synlig og konkret bevis på at det er topp kvalitet vi jobber for og leverer i alle ledd, sier Monica Vinje fra Lippert Drikke. Hun fortsetter:
- Vi har allerede kastet oss rundt og trykket opp etiketter med Spesialitet-merket for våre 0,75 flasker som skal produseres og tappes nå i høst. Vi vil selvsagt fortelle alle våre kjøpere og samarbeidspartnere om merket enten det er via sosiale medier, i nyhetsbrev eller ved direkte kontakt. Merket vil vi prøve å bruke som en inngangsbillett til nye markeder og nye kunder.
Godkjent av fagjury
Spesialitet-merket er et offisielt informasjonsmerke for norskprodusert lokalmat og drikke. Merkeordningen eies av stiftelsen Matmerk.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet, bestemmes av en uavhengig fagjury som smaker, lukter og drøfter seg gjennom produkter fra produsenter som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie. Langt fra alle produkter godkjennes av juryen, som ledes av Lars Sponheim.
Det er i underkant av 100 norske produsenter som har fått tillatelse til å pryde produktene sine med Spesialitet-merket. Til sammen bærer rundt 450 produkter i landet merket.
Nøkkelord
Kontakter
Marit Strand, Fagsjef Matmerk, tlf: 926 14 992
Bilder

Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom