Tradisjonskost med og utan dott

Spesialitet garanterer deg ei unik smaksoppleving. Kva slags mat- og drikkevarer som kjem gjennom nålauge blir bestemt av ein uavhengig fagjury, som sniffar, smakar og smattar seg gjennom produkta som ynskjer å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før dei tildeler Spesialitet.
Om Signe sine handlaga raspeballar var juryen einige; raspeballane smakar akkurat slik komler skal smake. – Eg kunne ikkje laga dei betre sjølv, sa fagjurymedlem Britt Kåsin.
– Eg har verkeleg lagt sjela mi i raspeballane, så du kan tenkje deg at jubelen sto i taket når eg fekk den gledelege nyheita. Raspeballane har ein heilt spesiell plass i hjartet mitt, og alle er laga for hand, seier gründer og dagleg leiar Signe Nydal i Signes Raspeball.
Handlaga husmannskost Raspeball, eller komle, klubb, ball eller kompe er ekte, norsk tradisjonskost. Konsistens, tilbehøyr og om dei er fylt med flesk eller ikkje, kan variere frå bygd til bygd. Signes Raspeball held til i Førde, og har sidan1995 trilla raspeballar til lokale butikkar, hotell og kaféar for hand.
No håpar Signe at Spesialitet-merket kan bidra til at endå fleire oppdagar raspeballen, i fleire delar av landet. – Spesialitet-merket synleggjer produkt med unik smak, og det trur eg kan bidra til at fleire no vil smake den herlege ballen frå Vestlandet, seier ho med eit lurt smil.
Signe sine handlaga raspeballar blir lagd av gode, norske råvarer. Poteter frå Toten, norsk kveite- og byggmjøl, Hoff potetflakes og svineflesk frå Fatland. I løpet av eit år produserer Signe Raspeball mellom 80-100 tonn raspeballar, og har ein omsetnad på fem millionar kroner. Raspeballane har ein luftig konsistens, duftar godt av potet og smakar som heimelaga.
Nøkkelord
Kontakter
Signe Nydal, dagleg leiar Signes Raspeball AS, tlf: 976 53 797
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder



Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Matmerk er en uavhengig stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Matmerk eier merkeordningen Spesialitet.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom