Opplysningskontoret for Meieriprodukter

God mat til påske

Del
Påske og mat hører godt sammen, og mange legger litt ekstra tid ned i påskematen. - Lam er tradisjonelt en rett som serveres under påskehøytiden, men det finnes også andre retter som egner seg til påskebordet, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Marianne Hayes Antonsen.

Her serverer hun sine beste påsketips.

Lam og choritzo empanadillas

Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken. Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.
Klikk her for Oppskrift på empanadillas

Saftige kyllinglår i kremet saus

Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.
Klikk her for Oppskrift på saftige kyllinglår

Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips

Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.
Klikk her for Oppskrift på sprøstekte kyllingbryst

Middelhavspai

Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Om du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen smaker denne like godt etter en gåtur eller skitur.
Klikk her for Oppskrift på middelhavspai

Yoghurtbrød

Duften av nybakt brød kaller på minnene og et godt brød hører med på påskebordet. Dette brødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.
Klikk her for Oppskrift på yoghurtbrød


- Helsemyndighetene anbefaler daglig inntak av magre meieriprodukter for
å dekke kroppens behov for viktige næringsstoffer. Produktene med høyere
fettinnhold fungerer godt som smakstilsettere i mat, avslutter Hayes Antonsen i Melk.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye