God mat til påske

Her serverer hun sine beste påsketips.
Lam og choritzo empanadillas
Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken. Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.
Klikk her for Oppskrift på empanadillas
Saftige kyllinglår i kremet saus
Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.
Klikk her for Oppskrift på saftige kyllinglår
Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips
Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.
Klikk her for Oppskrift på sprøstekte kyllingbryst
Middelhavspai
Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Om du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen smaker denne like godt etter en gåtur eller skitur.
Klikk her for Oppskrift på middelhavspai
Yoghurtbrød
Duften av nybakt brød kaller på minnene og et godt brød hører med på påskebordet. Dette brødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.
Klikk her for Oppskrift på yoghurtbrød
- Helsemyndighetene anbefaler daglig inntak av magre meieriprodukter for
å dekke kroppens behov for viktige næringsstoffer. Produktene med høyere
fettinnhold fungerer godt som smakstilsettere i mat, avslutter Hayes Antonsen i Melk.no.
Nøkkelord
Kontakter
Marianne Hayes AntonsenMatfaglig konsulent og leder forbrukerteam
Tel:900 45 407marianne@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.
Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.
Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 202010.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.
Melk med smak tar av – 37 % økning siden 202021.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Nordmenn elsker melk med smak! Salget har økt med 37 % på fire år, ifølge Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Den tradisjonelle sjokolademelken er fortsatt den store favoritten, men bransjen har vært rask til å følge nye trender og skape flere smakfulle alternativer.
Brunosten er tilbake – flere får smaken på nasjonalosten7.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Etter flere år med nedgang gjør brunosten comeback. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget har økt med 9,2 % de siste to årene. Nasjonalosten er igjen en favoritt på nordmenns brødskiver.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom