De unge vil ha friskere dessert på julaften

Riskrem topper listen over vanlige desserter på julaften, med multekrem som en god nummer to. Et interessant funn i undersøkelsen er at 15 % i aldersgruppen 18 - 25 år har fruktsalat til dessert julaften. Det kan tyde på at de yngre foretrekker friskere alternativer etter den uvant tunge julematen.
Tradisjonsrike juledesserter trenger oppfrisking
Dette behøver ikke bety at tradisjonsmaten er på vei ut, men for at den skal videreføres med glede kan vi friske opp kremdessertene litt. Riskrem kan toppes med deilig hjemmelaget bærsaus, og ser ekstra fristende ut med en god porsjon friske bær på toppen. Vi kan også finne gode varianter av multekrem der multene i større grad får spille hovedrollen.
- Den beste måten å ta vare på tradisjonene på er å tilpasse dem litt, slik at de omfavnes av dem som skal bære dem videre, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
En fruktsalat kan lages av de fruktene du liker best, krydres med typiske julekrydder og serveres sammen med iskrem eller for seg selv.
Nordmenns 5 på topp julaften:
- Riskrem (66 %)
- Multekrem (35 %)
- Karamellpudding (22 %)
- Iskrem (21 %)
- Fruktsalat (11 %)
Tallene er hentet fra Epinions undersøkelse gjennomført i november 2016 på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Se oppskriftene på www.frukt.no:
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.
Bilder

Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom