Lakse-Mikal hedret igjen
Det familieeide røykeriet Mikals laks mottok hedersmerket for Økologisk røykelaks og Varmrøykt laks under et arrangement på Måltidet hus i Stavanger tirsdag.
- Det er en tilfredstillelse og et bevis for kvalitet å få Spesialitet-merket. Jeg jobber alltid mot å ha den beste kvaliteten, og Spesialitet er for meg en bekreftelse på at produktene mine virkelig er bra, sier Mikal Viga i Mikals Laks.
Godkjent av en fagjury
Spesialitet-merket garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. Om Mikals røkte laks regnet godordene fra juryen. – Dette er helt klart unike smaksopplevelser. Superior kvalitet fra Hjelmeland, sa jurymedlem og kokk Harald Osa. – Ja, disse får virkelig full pott på smak, fulgte Terje Martinussen fra Norges Sjømatråd opp.
Prisvinnende røykeri
Mikals laks på Skiftun i Hjelmeland røyker og graver laks etter tradisjonsrike metoder og oppskrifter. De har flere ganger vunnet priser og utmerkelser for sin røkelaks.
Den økologiske røykelaksen lages med basis i Debio-sertifisert Ø-merket laks av superior kvalitet, havsalt og økologisk sukker. Økologisk laks får større andel marint fôr, bedre plass i merdene og nøtene laksen svømmer i behandles ikke med kobber. Mikals økologiske røykelaks kaldrøykes med einer og bøkespon over lang tid, med kontinuerlig utskiftning av røyk. Resultatet er en rund, modnet røyksmak, flott konsistens og perfekt saltbalanse.
Mikals Varmrøkte laks lages av dagsfersk superior laks fra oppdrettsanlegg som ligger i kort avstand fra produksjonsanlegget. Ferske laksesider tørrsaltes i ca. 25 timer før de lufttørkes og varmrøykes med einer og bøkespon. Hele prosessen tar tre døgn, med en flott og saftig varmrøkt laks som resultat.
Kontakter
Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Mikal Viga, daglig leder, Mikals laks, tlf: 51 75 01 90/ 51 75 01 89
Bilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom