Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Hurtigrutens konsernsjef fra Trondheim i skarp konkurranse om Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Del
Daniel Skjeldam fra Trondheim er en av fem finalister som konkurrer om den verdige tittelen: Årets fyrtårn for lokalmat. Det er nemlig tema for årets utgave av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Av 33 sterke kandidater gikk Skjeldam til finalen om å bli «Årets Lokalmatfyrtårn». Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles årlig ut til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I år deles prisen ut for 23. gang, og den verdige vinneren kåres etter en vurdering av finalistenes formidling og kunnskapsdeling av norsk lokalmat og drikke.

–  Finalistene gjør en hederlig innsats i deres arbeid om å formidle betydningen av å satse på norsk lokalmat og drikke. Ildsjelene som viderefører norsk matkultur gjør et svært viktig arbeid, og de må gjøres ekstra stas på,  sier styreleder Liv Gregersen Kongsten.  

Fremmer lokale produsenter på Hurtigruten
Daniel Skjeldam er konsernsjef i Hurtigruten, og har gjennom konseptet «Norwegian Coastal Kitchen» bidratt til å løfte frem lokale produsenter. Det nye matkonseptet er en sentral grunn til at Hurtigruten har hatt positiv passasjerutvikling og nå går med solid overskudd. «Norwegian Coastal Kitchen» har i tillegg vært et viktig utstillingsvindu for lokale produsenter langs kysten.  

Vinner stipend på 30.000 kroner
I år hedres vinneren med diplom og et stipend på 30.000 kroner, på Matmerk sitt årlige arrangement «Fagdag for norsk mat» den 27. oktober. Skjeldam konkurrerer mot adm dir Mikael Forselius i Røros Hotell,Maaemos kjøkkensjef og eier Esben Holmboe Bang, politisk rådgiver Aina Bartmann i Oikos og Ingulf Galåen som eier og driver Galåvolden Gård

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Liv Gregersen Kongsten 950 07 319

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye