To nye Spesialiteter fra Avdem Gardysteri

Landbruks- og matministeren overrakte Spesialitet-merket til Avdems Prim og Huldreost på Norges største matfestival, Matstreif i Oslo. – Det er veldig stas å få Spesialitet på to så forskjellige produkter, som begge er laget på myse. Mens primen er laget for hånd på tradisjonell måte og passer godt til hverdags, er Huldreosten en brunost perfekt til fest. Den har en veldig spesiell smak, ja det er nesten så du kan fornemme fjellet og vidda i smaken, sier daglig leder i Avdem Gardsysteri, Åse Haugstad.
Meieriprodukter av høyeste kvalitet
Det er kanskje ikke en overraskelse at to nye meieriprodukter fra Avdem Gardsysteri enda en gang tildeles Spesialitet-merket for unik smak. Det var ingen tvil om at Prim og Huldreost var to selvskrevne Spesialiteter under fagjuryens forrige møte.
Avdems Prim er en klassisk håndlaget prim, kokt lenge i åpen gryte for å få en mørk farge og en kraftig karamellsmak. Huldreosten er en mørk, kraftig brunost som er smaksatt med norske smaker som einer, kvannfrø og akevitt. Matspesialitetene er basert på råvarer fra egen gård. Gardsysteriet har nå fem ulike produkter som fagjuryen har godkjent etter en grundig vurdering av både kvalitet og smak.
Vurdert av en uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim.
Fagjuryen var enige om at meieriproduktene er av høyeste kvalitet, som gir en unik smaksopplevelse.
– Huldreosten har et harmonisk og flott smaksbilde. Det er spennende med et produkt som tør å utfordre de tradisjonelle produktene og videreutvikle tradisjonene. Dette er noe helt annet enn vanlig brunost du har på brødskiva, sa Harald Osa i Spesialitet-merkets fagjury.
– Avdems Prim er den beste jeg har smakt. Den hadde en fin konsistens og var godt karamellisert. Full pott, sa Halvor Heuch i Spesialitets-merkets fagjury.
Nøkkelord
Bilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
For mer informasjon, kontakt:
Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Åse Haugstad, daglig leder Avdem Gardsysteri, tlf: 477 57 573
Se også www.spesialitet.no for mer informasjon.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom