Stiftelsen Norsk Mat

Matentusiast fra Trondheim kjemper om å bli folkets juryrepresentant

Del
Av 538 søkere er trønderen, Eskil Røsand, en av de fem finalistene som kjemper om plassen i Spesialitet-merkets fagjury. Vinneren skal teste Norges beste lokalmat- og drikke, og vurdere hvilke produkter som kvalifiserer seg som en Spesialitet, sammen med med noen av landets fremste matfolk.

Jakter på folkets representant
Røsand (42) konkurrerer om å bli folkets representant i Spesialitet-merkets fagjury, hvor sanser, evner og kunnskap må tas i bruk for å vurdere Norges beste lokalmat- og drikke. Finalen går av stabelen på Norges største matfestival, Matstreif i Oslo. Sammen med fire andre finalister blir Røsand testet i lukt, smak og matkunnskap.

– Det er kjempeartig og spennende å være en av de fem finalistene. Jeg har en stor interesse for mat og gleder meg til å møte flere matnerder i finalen, sier Røsand.

En ordentlig matentusiast
Tobarnsfaren fra Trondheim jobber i klesbransjen i dag, men har i flere år jobbet i resturantbransjen. På hjemmebane er Røsand en ivrig ølbrygger på hobbybasis. – Bak kvalitetsmat ligger det mye arbeid. Å videreformidle historien bak maten vår synes jeg er en viktig jobb, sier Røsand.

– Det hadde vært utrolig gøy å bli folkets representant i fagjuryen, fordi jeg bruker mye av tiden min på mat og har mye å komme med. Nå skal jeg forberede meg til finalen ved å lese alle matbladene og se alle matdokumentarene jeg kommer over, ler Røsand.

– Finalistene er gode kandidater til å representere folket i fagjuryen. Vi er imponerte over søknaden deres og gleder oss til konkurransen braker løs på Matstreif om to uker, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Mange matinteresserte
Over 15.000 personer testet sine matkunnskaper gjennom Gourmeteret. Bare de med høyest poengsum fikk mulighet til å søke om å bli folkets matrepresentant. I løpet av to uker er godt over 500 søknader sendt inn. Konkurransen var hard og vitner om at matkunnskapen virkelig er på vei opp hos folket. 

Fagjuryen består av:
Lars Sponheim, fylkesmann i Hordaland, bonde og tidligere landbruksminister
Harald Osa, prosjektleder i Bama, tidligere kokk på kokkelandslaget
Halvor Heuch, destillatør og Fagdirektør Brennevin i Arcus
Nils H. Geitle, adm. dir. i de Historiske Hotell og Spisesteder
Aud Kvalvik, rådgiver mat og landbruk i Innovasjon Norge
Britt Kåsin, tidligere informasjonssjef ved Opplysningskontoret for frukt og grønt
Oda Christensen, matfaglig ansvarlig i Matprat og kokk
Terje Martinussen, adm. dir. i Norges Sjømatråd
Nina Sundqvist, adm. dir. i Matmerk.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Eskil Røsand, tlf: 416 41 044

Bilder

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. I tillegg ivaretar Matmerk kvalitetssikring av norsk landbruk gjennom kvalitetssystem i landbruket (KSL). 

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye