Stiftelsen Norsk Mat

Tradisjonsrikt hvalkjøtt gjennoppstår på det norske matbordet

Del
– Å hedre et produkt som har så lang tradisjon er særdeles hyggelig. Hvalkjøtt fortjener å gjennoppstå på det norske matbordet som det kvalitetsproduktet det er, sa Nina Sundqvist adm. dir da hun ga Myklebust Hvalprodukter Spesialitet-merket for unik smak på matfestivalen i Ålesund.
Fra venstre: Ole Mindor Myklebust og adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.
Fra venstre: Ole Mindor Myklebust og adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

– Vi er veldig stolte av å få Spesialitet-merket på lettrøykt hvalkjøtt som vi begynte å produsere for 10 år siden. Merket vil bety mye for å gjøre hvalkjøttet mer kjent, og vi håper selvsagt at enda flere vil smake det fantastiske produktet vårt, sier Ole Mindor Myklebust daglig leder i Myklebust Hvalprodukter.

 

Flott med norske hvalprodukter

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. Fagjuryen haglet over med superlativer om Myklebusts lettrøykte hvalkjøtt. Lettrøykte hvalkjøttet hadde en fin balanse i lukt og smak, og så mørt at det nesten smeltet på tunga. – Hval er et flott, norsk og spennende produkt, og vi synes det er kjempebra at Myklebust videreutvikler hval, sa Sundqvist.

Røykes på selvkonstruert røykovn

Bak Norges hvalfangst ligger det en lang tradisjon. Myklebust Hvalprodukter har sin opprinnelse fra fiskebåtrederiet Kato AS, som igjen har sin opprinnelse fra da bestefaren til brødrene Ole Mindor, Karsten og Dag Myklebust startet med fiskeri i 1912. Vågehvalen fanges mellom Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen. I produksjonen av det lettrøykte hvalkjøttet legges ferdig krydrede kjøttbiter i en selvkonstruert røykovn. Ovnen er laget slik at den kan flyttes utendørs, hvor røykingen foregår. Røykovnen fyres med tremel av bøk, som setter en god, mild røyksmak.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:


Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Ole Mindor Myklebust, daglig leder Myklebust Hvalprodukter, tlf: 911 99 589


Se også www.spesialitet.no for mer informasjon.

Bilder

Fra venstre: Ole Mindor Myklebust og adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.
Fra venstre: Ole Mindor Myklebust og adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Møllergata 16
0179 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. I tillegg ivaretar Matmerk kvalitetssikring av norsk landbruk gjennom kvalitetssystem i landbruket (KSL). 

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye