Egges edle epledråper i eliteserien

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet, og var svært begeistret for de edle dråpene fra Egge Gård.
- Liersider er den mest unike eplesideren i Norge, sa destillatør og jurymedlem Halvor Heuch. - Den lages på champagnemetoden, noe som gir eplesmaken en kompleks duft med innslag av gjærbakst. Helt klart en Spesialitet!
Liersideren lages hovedsakelig på Aromaepler fra Lier-området som presses og gjæres, først på tank og så på flaske. Det gir en eplesider med delikate bobler og elegant smak.
Prisvinnende dessertvin
Iseple er Norges eneste dessertvin av eple. Den lages av ren, friskpresset eplemost som fryses inn og separeres før gjæring. For å lage én liter med Iseple brukes hele 30 kg epler. Resultatet er en konsentrert, søt eplevin balansert med en flott syre. Iseple har vunnet mange priser og konkurranser, både i innland og utland.
Stort potensiale i norsk frukt
Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, og drives av Marius Egge, som er fruktbonde på 11. generasjon. Gården produserer et bredt utvalg av drikker utelukkende basert på lokale råvarer. - Som forvalter av en unik arv, har jeg helt siden jeg overtok gården sett potensialet i norsk frukt og bær. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk smak, sier Marius Egge.
Se også www.spesialitet.no for mer informasjon
Kontakter
Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Peder Egge, kommunikasjonsansvarlig Egge Gård, tlf: 970 96 550
Bilder

Om Stiftelsen Norsk Mat
Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom