Stiftelsen Norsk Mat

Egges edle epledråper i eliteserien

Del
- Vi synes det er stor stas at Iseple og Liersider får Spesialitets anerkjennelse som unike produkter med høy kvalitet, sa Marius Egge fra Egge Gård da han nylig mottok Spesialitet-merket for to av sine epleviner under matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget. - Ekstra moro er det at vi er de første som får Spesialitet-merket i Lier, som er Norges største hagebrukskommune, sier Egge fornøyd.
Agneta Lindén Moen, fagsjef Spesialitet og Marius Egge
Agneta Lindén Moen, fagsjef Spesialitet og Marius Egge

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet, og var svært begeistret for de edle dråpene fra Egge Gård.
- Liersider er den mest unike eplesideren i Norge, sa destillatør og jurymedlem Halvor Heuch. - Den lages på champagnemetoden, noe som gir eplesmaken en kompleks duft med innslag av gjærbakst. Helt klart en Spesialitet!
Liersideren lages hovedsakelig på Aromaepler fra Lier-området som presses og gjæres, først på tank og så på flaske. Det gir en eplesider med delikate bobler og elegant smak.

Prisvinnende dessertvin
Iseple er Norges eneste dessertvin av eple. Den lages av ren, friskpresset eplemost som fryses inn og separeres før gjæring. For å lage én liter med Iseple brukes hele 30 kg epler. Resultatet er en konsentrert, søt eplevin balansert med en flott syre. Iseple har vunnet mange priser og konkurranser, både i innland og utland.

Stort potensiale i norsk frukt
Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, og drives av Marius Egge, som er fruktbonde på 11. generasjon. Gården produserer et bredt utvalg av drikker utelukkende basert på lokale råvarer. - Som forvalter av en unik arv, har jeg helt siden jeg overtok gården sett potensialet i norsk frukt og bær. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk smak, sier Marius Egge.

Se også www.spesialitet.no for mer informasjon

Kontakter

Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Peder Egge, kommunikasjonsansvarlig Egge Gård, tlf: 970 96 550

Bilder

Agneta Lindén Moen, fagsjef Spesialitet og Marius Egge
Agneta Lindén Moen, fagsjef Spesialitet og Marius Egge
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye