Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse  (HK-dir)

10 millioner kroner til kompetanseløft for Kongsbergindustrien

Del
Kongsbergindustrien er blitt hardt rammet av koronakrisen og oljeprisfallet. Kompetanseløft skal bidra til å bevare og videreutvikle kompetansen i industriklyngen.
Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox

Den økonomiske situasjonen er krevende for mange industribedrifter, og Kongsbergindustrien er blant de miljøene som er særlig utsatt. Hensikten med bevilgningen på 10 millioner kroner er å sette i gang kompetansehevingstiltak til den lokale arbeidsstyrken, både de som er direkte berørt av permitteringer og oppsigelser, og de som fremdeles står i arbeid. Kompetanse Norge samarbeider nå med partene i arbeidslivet og industrien i Kongsberg om å finne frem til relevante utdanningstilbud med utgangspunkt i industriens behov.

- For arbeidstakere som enten er permitterte eller har mistet jobbene sine, er det viktig å bruke tiden de har til rådighet for å få faglig påfyll. Satsingen på kompetanseutvikling skal bidra til at både ansatte og Kongsbergindustrien fortsatt skal være konkurransedyktig når krisen er over, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge.

Tildelingen skal kanaliseres gjennom et trepartssamarbeid, der representanter for industrien og partene i arbeidslivet definerer og beslutter hvilke kompetansebehov og målgrupper som skal prioriteres i de utsatte bedriftene i klyngen. Et viktig fokusområde for denne satsingen vil derfor være å engasjere bedriftene og å sette i gang korte og relevante opplæringstilbud på alle utdanningsnivå. Det vil være viktig å få til en helhetlig kompetanseutvikling i bedriftene, noe som ofte er vanskelig hvis bare noen i en bedrift deltar i opplæring. Det faglige innholdet i kompetanseløftet er allerede definert til å konsentrere seg om industriell digitalisering (Industri 4.0).

- Frem til nyttår vil representanter for industrien og partene i arbeidslivet jobbe med å konkretisere opplæringsbehovene nærmere og tildele midler slik at utdanningstilbud innenfor industriell digitalisering kan starte på nyåret i 2021. Vi regner med at både fagskoler og universitet vil bidra med å utvikle relevante tilbud, sier Skule.

Bilder

Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox
Last ned bilde

Om Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)
Postboks 1093
5809 Bergen

55 30 38 00http://www.hkdir.no

Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse (HK-dir) vart etablert 1. juli 2021, og er underlagt Kunnskapsdepartementet. Direktoratet er eit resultat av samanslåinga av Diku, Kompetanse Norge, Universell og deler av Unit og NSD. Direktoratet vil også få oppgåver frå NOKUT.

Direktoratet har eit samla, nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgåver innan høgare utdanning, høgare yrkesfagleg utdanning og kompetansepolitikk. Vi er fagleg rådgjevar for Kunnskapsdepartementet, set i verk politikken og samordnar verkemidla.

Direktoratet skal bidra til å utvikle kvaliteten i utdanning og opplæring, styrke det internasjonale samarbeidet og bidra til digital omstilling av universitet og høgskolar. Vi jobbar for å løfte kompetansen i befolkninga, gjere utdanning og opplæring av høg kvalitet tilgjengeleg for alle heile livet, og sikre arbeidslivet tilgang på kompetent arbeidskraft.

Følg pressemeldinger fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye