Codan Forsikring

1 av 2 mener at syklister som sykler for sakte utgjør en trafikkfare

Del

En ny undersøkelse viser at 1 av 2 nordmenn mener at syklister som sykler for sakte på veien utgjør en trafikkfare. Like mange mener at syklistene ikke kan trafikkreglene godt nok.

Foto: iStock.
Foto: iStock.

Undersøkelsen, som er utført av Norstat for Codan Forsikring, viser at 50 prosent av befolkningen er helt eller litt enig i påstanden om at syklister som sykler for sakte på veien utgjør en trafikkfare.  

– Bilister som blir liggende under fartsgrensen bak en syklist, kan fort bli utålmodige og gjøre risikofylte forbikjøringer. Dette skaper farlige situasjoner i trafikken. Både for syklisten, men også andre biler, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring. 

Eldre mer tålmodige

De eldre er langt mer tålmodige enn folk i trettiårene. Hele 70 prosent mellom 30 og 39 år mener at syklister som sykler for sakte utgjør en trafikkfare. Det er dobbelt så mange som i aldersgruppen over 60 år, hvor 33 prosent mener det samme.

­– Det kan kanskje være tidsklemma med små barn som gjør at folk i trettiårene peker seg ut spesielt, for eksempel på vei til og fra henting og levering i barnehage og skole, sier Richvoldsen.

For dårlige på trafikkregler

20 prosent er enig i at syklister er flinke til å følge trafikkreglene, mens hele 56 prosent er uenig i dette.

– Vi ser at det er store variasjoner mellom fylkene. Trønderne er de som virker mest fornøyde med sine syklister. Østlendingene, bortsett fra de fra Oslo og Telemark, er mest negative til hvordan syklister følger trafikkreglene. Jeg vil tro at dette kommer av hvor mange som ofte møter syklister i trafikken, sier Richvoldsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: iStock.
Foto: iStock.
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom