NHO Mat og Drikke

-Ulogiske regler og utilstrekkelig kompensasjon

Del

-Regjeringen må forstå at å stanse skjenkingen er det samme som å stenge serveringsstedene. Skjenkestansen rammer spisestedene hardt. Samtidig får det en dominoeffekt til de som leverer mat og drikke til restauranter og utesteder over hele landet. Når kompensasjonstiltakene på toppen av det hele stanses i januar, ser det mørkt ut for flere serveringssteder og mat- og drikkeprodusenter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.
Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Regjeringens forslag til kompensasjonsordning som ble lagt frem 14. desember skal dekke tap for bedriftene som følge av smitterverntiltak. Forslaget blir dårlig mottatt i store deler av næringslivet. – At perioden for kompensasjonsordningen for næringslivet ikke tilsvarer den perioden bedriftene har tap som følge av direkte eller indirekte politisk pålagte smitterverntiltak, er ikke akseptabelt. En rekke mat- og drikkeprodusenter som har hovedkundene sine innen uteliv, restauranter, catering og kantine står nok en gang overfor store tap i ukene som kommer. Dette er små og store bedrifter over hele landet som må kompenseres for tapene sine, sier Brubakk.

Brubakk mener også at det bør kunne stilles spørsmål ved sammenhengen i regjeringens smitteverntiltak. – Å gi serveringsstedene lov til å holde åpent, men ikke lov til å servere alkohol betyr i realiteten at virksomhetene stenges. Vi blir kontaktet av medlemsbedrifter som reagerer på at de får servere mat til gjester ved bordene, men at alkoholservering ikke er tillatt ved samme bord. Dersom myndighetene faktisk mener dette er et treffsikkert smitteverntiltak, må de også akseptere at dette må kompenseres. Hvis ikke vil resultatet dessverre kunne bli at det mangfoldet av restauranter og utelivsbedrifter næringsministeren snakket varmt om under regjeringens pressekonferanse, kommer skadeskutt og sterkt svekket ut av pandemien, avslutter Brubakk.

Kontakter

Ingunn Storetvedt Eriksen, kommunikasjonsdirektør NHO Mat og Drikke, 48137234/ingunn.eriksen@nhomd.no

Bilder

Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.
Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.
Last ned bilde

Lenker

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom