Byggenæringens Landsforening

– Nye innreiseregler kan føre til stans i prosjekter

Del

Dagens innstramminger vil kunne føre til at bedrifter i byggenæringen kan få utfordringer med å holde hjulene i gang. Det er derfor helt avgjørende at vi får en kompensasjonsordning som treffer vår næring, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

– Byggenæringen består av store og små bedrifter i hele Norge som har gjennom hele pandemien klart å holde byggingen i gang med hjelp av gode smittevernstiltak, sier Sandnes.

Nye innreisereglene kan i realiteten bety et innreiseforbud for mange utenlandske arbeidstakere som igjen vil kunne utfordre fremdriften på påbegynte byggeprosjekter.

– Dagens byggeaktivitet er på inngåtte kontrakter. For de bedriftene som ikke kan fylle sine kontraktsvilkår, så vil dette ramme hardt, sier Sandnes videre.

Sandnes mener at myndighetene må sette seg ned med næringen så raskt så mulig.

– Det vil være svært viktig at vi får på plass en kompensasjonsordning for de bedrifter som ikke kan oppfylle kontraktene som er inngått med enten private eller offentlige byggherrer, sier Sandnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Last ned bilde

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggenæringens Landsforening

Nye prognoser juni 2021: Veksten fremover avhenger av oppsving i anlegg25.6.2021 10:41:27 CEST | Pressemelding

BNLs markedsrapport for 2021 utarbeidet av Prognosesenteret viser at de ulike markedene har klart seg bedre enn fryktet gjennom pandemien, og prognosene viser vekst. – Veksten fremover avhenger imidlertid av det forventede oppsvinget for anlegg. Det stor usikkerhet rundt dette, selv om oppdatert prosjektinformasjon viser et oppsving, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

BNL anbefaler bedriftene i byggenæringen å ta Smittestopp-appen i bruk19.2.2021 07:51:16 CET | Pressemelding

Byggenæringens Landsforening (BNL) er opptatt å sørge for å holde hjulene i gang i byggenæringen samtidig som vi skal bidra til å forhindre smittespredning. – BNL oppfordrer nå alle som jobber i bedrifter og ansatte til å laste ned den nye versjonen av Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet. Dette er et svært viktig verktøy som vil bidra til bedre smittesporing, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom