KS

- Vi må lære av tidligere feil i vindkraftsaker

Del

KS er bekymret over at NVE skal gjenoppta konsesjonsbehandling av vindkraftprosjekter uten at nødvendige lov- og forskriftsendringer er gjennomført.

Foto: Hege K. Fosser Pedersen, KS
Foto: Hege K. Fosser Pedersen, KS

- Med tanke på erfaringene fra tidligere vindkraftutbygginger, er det uforståelig at regjeringen vil sette i gang med konsesjonsbehandling av nye prosjekter før Stortingets anmodning om regelendringer er fulgt opp, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

På vegne av kommunesektoren har KS i flere år pekt på at vindkraftanlegg må behandles etter plan- og bygningsloven, blant annet for å sikre lokale interesser i vindkraftsakene. Alle politiske partier har etter hvert innsett at det tidligere er gjort grove overtramp, hvor lokaldemokratiet ble fullstendig tilsidesatt. Det må regjeringen ta lærdom av.

- Mange tidligere vedtak ble gjort i blind tro på at målet om mer fornybar energi kunne forsvare at innbyggerne i enkeltkommuner måtte finne seg i ulempene ved industrianlegg, støy og ødeleggelse av natur. Ulempene har rammet innbyggerne, mens gevinsten i sin helhet har gått til utbyggerne. Vi kan ikke risikere at dette fortsetter, sier Helgesen.

Gunn Marit Helgesen understreker at det er nødvendig med regelverk og kompensasjonsordninger på plass før en eneste konsesjonssøknad behandles.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hege K. Fosser Pedersen, KS
Foto: Hege K. Fosser Pedersen, KS
Last ned bilde

Lenker

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom