Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse. Vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

Dette gjør vi gjennom å: 

1: Markedsføre de offisielle merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttede betegnelser.

2: Koordinere informasjon om økologisk matprodukjson i Norge.

3: Kvalitetssikre norsk matproduksjon og godkjenne Inn på tunet-gårder gjennom landbrukets felles internkontrollsystem, Kvalitetssystemet i landbruket (KSL)

4: Utvikle og profesjonalisere lokalmatprodusenter

"Vi får folk til å velge norsk mat"

Eventyrlig vekst i salget av lokalmat i butikk, nedgang i storhusholdning.12.11.2021 13:38:13 CET | Pressemelding

- Dette er fantastisk gode tall for dagligvarehandelen, og viser at norske forbrukere virkelig har fått øynene opp for norsk lokalmat og -drikke under pandemien. Jeg håper at folk fortsatt vil verdsette kvaliteten på den norske lokalmaten og skjønne at man ikke trenger å dra til Sverige for å handle. Norsk mat er trygg, ren og av høy kvalitet, sa landbruks- og matminister Sandra Borch, da hun mottok rapporten om årets salgstall for lokalmat og -drikke hos Metervare på Sinsen i Oslo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siste
  • >>

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse. Vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon.

Dette gjør vi gjennom å: 

1: Markedsføre de offisielle merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttede betegnelser.

2: Koordinere informasjon om økologisk matprodukjson i Norge.

3: Kvalitetssikre norsk matproduksjon og godkjenne Inn på tunet-gårder gjennom landbrukets felles internkontrollsystem, Kvalitetssystemet i landbruket (KSL)

4: Utvikle og profesjonalisere lokalmatprodusenter

"Vi får folk til å velge norsk mat"