Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Tilbake til gode matvaner16.4.2020 09:01:47 CEST | Pressemelding

Påsken er over for i år, men de fleste går ikke den vanlige hverdagen i møte, slik vi vanligvis ville gjort etter ferien. Mye tid hjemme kan utfordre de gode vanene vi vanligvis har. Vi kunne allerede før påsken startet, lese at dagligvarebutikkene solgte uvanlig store mengder søtsaker. Kanskje kjedespiser mange av oss? Eller er det en form for trøst? Det kan uansett være lurt å tenke litt på å komme seg tilbake til de gode matvanene nå. Fargerik, frisk og god mat gjør godt for både kropp og sjel.

Sunn og god mat på lavbudsjett14.4.2020 14:59:31 CEST | Pressemelding

Mange har fra tid til annen et litt stramt matbudsjett, og kanskje spesielt mange akkurat nå i disse usikre tider. Det kan løses uten at det går ut over helsen eller matgleden. - Rimelig, sunn og god mat får du når du gir grønnsakene en større plass på tallerkenen, forteller Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, som selv er kokk. Her er hennes beste tips til hvordan du kan få maks ut av matbudsjettet.

Smågodt som kan spises hver dag i påsken7.4.2020 09:02:51 CEST | Pressemelding

Det blir en litt annerledes påske i år, men det trenger ikke stå på kosen av den grunn. Du kan nyte god mat hver dag, men det trenger ikke være lørdag hele uken. Dagligvarebutikkene rapporterte om et voldsomt salg av søtsaker, selv før selve påskeuken. Påskekosen kan med andre ord se ut til å ha startet litt tidlig for mange i år. Her er våre tips til smågodt som man med god samvittighet både bør, og kan spise hver dag.

Poteten er sunn, rimelig og bærekraftig26.9.2019 12:48:11 CEST | Pressemelding

Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Fra gammelt av var hensikten med høstferien at familien skulle være med å få potetene i hus. Selv om dette ikke er tilfelle for så mange lenger, kan vi glede oss over å finne nyhøstede norske poteter i hele landet på denne tiden av året, og ta del i markeringen av den norske potetdagen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siste
  • >>

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.