Forsvaret-logo

Forsvaret

Her finn du ei oversikt over publiserte pressemeldingar og kontaktpunkta våre for media. Du finn òg Forsvarets sosiale medium.

Norsk brigader og lege valgt til lederverv i NATO21.6.2024 13:26:05 CEST | Pressemelding

Sanitetssjefen i Forsvaret, brigader Petter Iversen er valgt som påtroppende komiteleder for sanitetssjefene i NATO (Chair for The Committee of the Chiefs of Military Medical Services in NATO (COMEDS)). Valget ble i dag godkjent av Militærkomiteen (MC) i NATO . -Det er en stor anerkjennelse for Forsvaret og brigader Petter Iversen at NATO har gitt han denne tilliten, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen. -Jeg er trygg på at Forsvaret og Norge vil leve opp til forventningene.

Minedykkerkommandoen trener på å hindre sabotasje av kritisk infrastruktur.9.6.2024 11:23:03 CEST | Pressemelding

Fra 3. til 14. juni vil Sjøforsvaret og Minedykkerkommandoen (MDK) gjennomføre øvelsen «Counter Sabotage» i Bergensområdet. Denne øvelsen har som hovedmål å trene spesialiserte maritime enheter innen eksplosivrydding, i situasjoner preget av hybride trusler. Det er en viktig del av øvelsen å øke forståelsen og kunnskap for problematikken rundt sabotasje mot kritisk infrastruktur. Scenarioene er basert på dagens trusselbilde fra PST og hentet fra andre pågående konflikter.

Avansert anti-ubåtøvelse i nordsjøen29.4.2024 10:15:34 CEST | Pressemelding

NATO er en defensiv allianse som alltid er klar for å respondere på trusler mot allierte i alle domener. En viktig oppgave og en forutsetning for at allierte skal kunne støtte hverandre er å kunne oppdage og bekjempe trusler under vann. Dynamic Mongoose er en øvelse som styrker NATO sin evne til å oppdage og bekjempe trusler under vann. Med hele 12 deltakende nasjoner viser alliansen at enheter fra ulike nasjoner kan samvirke sømløst.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siste
  • >>

Her finn du ei oversikt over publiserte pressemeldingar og kontaktpunkta våre for media. Du finn òg Forsvarets sosiale medium.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye