Teknologioverføring Norge

  • Teknologioverføring Norge
  • Forskningsbasert innovasjon utviklet ved: NTNU TTO (Trondheim), Inven2 (Oslo), VIS Innovasjon (Bergen), Validé (Stavanger), Kjeller Innovasjon (Kjeller), Innoventus Sør (Kr.sand) og Norinnova (Tromsø)

Banebrytende chip-teknologi fra Vestlandet tar verden med storm!19.9.2023 13:58:40 CEST | Aktuelt

Vi har hatt over 70 søkere til årets "Vestlandets Beste Idé", med 5 utrolig spennende finalister og nå vinneren Lace Lithography! Vestlandet er kjent for sin naturskjønnhet, men nå er det på tide å vise frem vår innovative kraft. Vi trenger høyteknologi og kommersialisering av forskning for å bygge fremtidens bærekraftige kompetansearbeidsplasser med internasjonale ambisjoner. Vi i VIS, sammen med Agenda Vestlandet og Sparebanken Vest, er stolt av å kunngjøre at årets vinner har tatt verdensledende forskning fra Universitetet i Bergen ut i verden. Dette nyopprettede selskapet, grunnlagt i 2023, utvikler en revolusjonerende teknologi som vil dramatisk forbedre chiplitografien. Selskapets banebrytende chipproduksjon representerer en fundamental endring i tilnærmingen til utskrift på silisiumskiver. Dette betyr et kvantesprang innen halvlederteknologi, hvor de flytter grensene for halvleder-, silisiumfotonikk- og kvanteenhetsteknologi i verden. Med den nyvunne premien vil selskapet kunne

DiveOpp AS, et nytt selskap fra UiS-forskning8.8.2022 00:00:00 CEST | Pressemelding

Hva er det som gjør at noen regioner klarer omstilling og vekst mens andre feiler? Har forskning noe å bidra med i framtidens regionsutvikling? Hvilken kunnskap er det i så fall beslutningsmyndigheter, konsern, konsulenter, klynger, industri og banker trenger for å satse i en region? Forskere fra Universitet i Stavanger (UiS) har utviklet et analyseverktøy, som serverer flere fakta og færre følelser til regionsutviklingsdebatten.

Idéprisen 2022 går til virtuelt verktøy for antistoffutvikling7.6.2022 15:48:59 CEST | Pressemelding

Av hele 32 idéer gikk Absolut! helt til topps i den 12. idéprisutnevnelsen i historien. Absolut! er en metodikk for å identifisere og designe antistoffer til utvikling av legemidler basert på dyptgående immunologisk kunnskap, kunstig intelligens og maskinlæring. Bak idéen står forsker Victor Greiff og kollegaer ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus. Se video nederst i saken.
  • Teknologioverføring Norge
  • Forskningsbasert innovasjon utviklet ved: NTNU TTO (Trondheim), Inven2 (Oslo), VIS Innovasjon (Bergen), Validé (Stavanger), Kjeller Innovasjon (Kjeller), Innoventus Sør (Kr.sand) og Norinnova (Tromsø)
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye