YS

YS skuffet over at permitteringsordningen kun forlenges til 1. november

Del

- Vi er glad for at regjeringen forlenger dagens permitteringsordning, men er skuffet over at den kun forlenges til 1. november, sier YS-leder Erik Kollerud etter dagens møte med arbeidsministeren.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

- Ansatte i mange bransjer og arbeidsplasser merker fortsatt pandemien på kroppen, og permitteringstallene er fortsatt høye. Hvis man ikke hadde forlenget ordningen, kunne konsekvensen blitt masseoppsigelser, særlig innen luftfart og i Gardermoen-området. Når regjeringen nå forlenger ordningen med kun en måned, frykter vi at krisen bare utsettes litt, sier Kollerud.

YS-lederen er opptatt av det også behøves andre virkemidler: 

- Vi må erkjenne at pandemien har medført varige endringer i flere bransjer. Noen av de som i dag er permittert kommer nok ikke tilbake til sin gamle jobb. Derfor har YS vært opptatt av en målrettet mobilisering av virkemidler i NAV. Det er nødvendig for å hjelpe den enkelte til å skaffe seg den kompetansen som må på plass for være kvalifisert til andre jobber, påpeker Kollerud.

Kollerud understreker at myndighetene må vurdere situasjonen på nytt når man nærmer seg 1. november.

- Vi forventer at Stortinget og regjeringen forlenger permitteringsordningen utover 1. november hvis situasjonen tilsier det, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom