YS

YS om Utsynsmeldingen: - Mye bra men lite nytt   

Del
I dag la forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe frem Utsynsmeldingen. Nestleder i YS, Lizzie Ruud Thorkildsen mener meldingen peker på kjente problemstillinger.
Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun
Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun

- Vi har hatt en rekke utvalg de siste årene, og som har pekt på det samme som i denne meldingen. Partene har i samarbeid med flere regjeringer bygget opp tilstrekkelig kunnskap om hva slags kompetanse arbeidslivet trenger. Nå må vi få på plass konkrete virkemidler og finansiering, sier Ruud Thorkildsen. 

- Det blir viktig å finne løsninger på utfordringer knyttet til kvalifisering og kompetanseutvikling i alle sektorer i årene fremover. Denne dialogen bør regjeringen også ta med partene i offentlig og privat sektor, mener hun.   

Regjeringen foreslår også endringer i dimensjoneringen av utdanningssystemet, slik at det skal bli mer i tråd med samfunnets behov, samt endringer i selve finansieringssystemet for universitets- og høgskolesektoren. 

- De viktigste endringene bør komme i forbindelse med finansiering av universitets- og høyskolesektoren. Mye er blitt gjort de siste årene for at denne sektoren skal kunne tilby kortere og mer fleksible utdanninger. Pandemien har vist oss at vi fortsatt har en lang vei å gå. Her bør vi se en tydeligere vridning mot kortere, mer arbeidslivsrelevante utdanningsløp, nærmere arbeidsplass og der man bor, påpeker YS' nestleder.  

Thorkildsen mener det er bra at regjeringen i større grad vil gi arbeidslivsrelevans høyere prioritet i dimensjoneringen av det totale utdanningstilbudet, og det er positivt at regjeringen legger opp til fortsatt satsing på fagskolene.

Fagskolene vil være spesielt viktige i årene fremover for å møte arbeidslivets behov for kompetanse og for å sikre både fagarbeidere og andre grupper muligheter til kompetanseutvikling.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun
Foto: NTB Kommunikasjon/Thomas Brun
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 11 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom