YS

YS om lønnsstøtteordningen: - Nå er det opp til arbeidsgiverne

Del

- Jeg er glad for at lønnsstøtteordningen endelig kommer på plass. Nå kan vi forhåpentligvis hindre et permitteringsras i jula, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

YS har ved flere anledninger etterlyst en lønnsstøtteordning i arbeidslivet som alternativ til å permittere ansatte. YS-lederen sier han er fornøyd med at regjeringen har lyttet til innspillene fra partene i arbeidslivet:

- Det er bra at regjeringen har etterkommet det meste av det vi har etterlyst i våre innspill, sier Kollerud.

- Nå er det opp til å arbeidsgiverne å bruke ordningen til å holde aktiviteten oppe. Så må vi også se hvordan denne ordningen virker, og om det er behov for å justere den etterhvert, sier han.

YS-lederen er opptatt av at ordningen skal være et reelt alternativ til å permittere.

- Vi er fornøyd med at regjeringen ikke tillater fri utnyttelse av både lønnsstøtte og permitteringsinstituttet samtidig. Vi ønsker ikke insentiver som presser folk over i passiv ledighet, understreker Kollerud.

YS har også løftet behovet for på sikt å se om en lønnsstøttemodell kan erstatte permitteringsinstituttet i nasjonale kriser som rammer bredt.

- Lønnsstøtte bør vurderes som et bedre alternativ til permittering for mange. Med utgangspunkt i de erfaringene vi eventuelt gjør oss med en ny ordning, bør ordningen bli mal for alternativ til permittering lik den vi har nå, sier YS-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom