YS

YS-lederen om ny modell for lønnsstøtte: - Viktig for å få folk tilbake i aktivitet

Del

Fredag presenterte Regjeringen en ny som gir bedrifter lønnsstøtte dersom de tar permitterte raskere tilbake i jobb. - Veldig mange har vært permittert veldig lenge. Å få disse tilbake i aktivitet der det er mulig er viktig både for den enkelte og for å bevare arbeidsplassene. Denne modellen vil bidra til dette, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS har lenge etterlyst en bedre støtteordning for bedrifter som tar permitterte raskere tilbake i jobb.

- Lønnsstøttemodellen fra i fjor høst var for dårlig og for lite kjent blant bedriftene. Derfor er det bra at Regjeringen nå gjør de nødvendige justeringene, blant annet ved å heve støttenivået til maksimalt 25 000 kroner for de hardest rammede bedriftene. Dette gjør ordningen mer attraktiv og forutsigbar, mener Kollerud.

YS-lederen er særlig glad for at det legges til rette for å kombinere lønnsstøtte med kompetansetiltak, blant annet ved at støtten til bedriftsintern opplæring også økes. 

- Dette er veldig viktig, og noe YS har vært opptatt av lenge. Å kunne bruke tiden til å heve kompetansen i stedet for å gå hjemme og vente på at krisen går over, er viktig både for den enkelte og samfunnet. Samfunnsøkonomien i dette er åpenbar, sier Kollerud. 

YS-lederen påpeker at det er uheldig at folk som er ordinært ledige, eller som aldri har vært i jobb, ikke omfattes av den lønnsstøtten: 

- Disse blir enn så lenge avspist med oppfordringer fra finansministeren, sier han. 

Kollerud er også opptatt av at modellen for lønnsstøtte, på samme måte som de andre koronatiltakene, varer så lenge det er behov.

- La oss håpe at etterspørselen i berørte bransjer er tilbake igjen 30. juni, når støtten utløper. Hvis ikke må den forlenges, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg saker fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom