Yr-appen er prisvinner
Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) har for første gang arrangert “WMO International Weather Apps Awards”, og Yr-appen vant i dag to priser.

Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) har for første gang arrangert “WMO International Weather Apps Awards”, og Yr-appen vant i dag to priser.
En av verdens aller beste værapper
Det var nok ikke værapper Crowded House sang om i 1991 med refrenget “Everywhere you go, always take the weather with you”, men det er utvilsomt dit utviklingen har tatt oss. Været har vi med oss i lomma. Og for oss nordmenn som sverger til Yr, har vi nå offisielt en av verdens beste værapper i lomma.
Det var flere kategorier og priser det kunne konkurreres om, og over 100 bidrag ble sendt inn fra både offentlige, private- og akademiske aktører og fra alle WMO-regioner.
Yr vant prisen for design og presentasjon av informasjon.
– Brukervennlighet, tilgjengelighet og god presentasjon er veldig viktig for oss, og mye av utviklingen av Yr skjer nettopp gjennom å dekke et behov hos brukeren på best mulig måte. Derfor er det utrolig, utrolig hyggelig å få anerkjennelse på dette punktet, sier Anders Doksæter Sivle som leder den geofaglige utviklingen av Yr.
Yr vant også prisen for innovasjon og originalitet i måten å bruke vær og klimadata på. Du kan lese mer om de ulike kategoriene her.
Yr til himmels
Yr-appen ble sluppet høsten 2017, som en forenklet versjon av nettsiden. Appen er populær, og utgjør omtrent 50 prosent av all Yr-bruk. Det første året etter at appen ble lansert var gjennomsnittlig bruk på omkring 2,9 millioner i uken, og hittil i år har gjennomsnittet per uke vært på 3,7 millioner brukere.
– Da vi lagde Yr-appen var målet å lage en værapp som er enkel å bruke for alle brukergrupper som trenger værdata for å ta værrelaterte beslutninger i hverdagen, forteller Anette Svee Wilberg som leder teamet som utvikler Yr i NRK.
– Den visuelle representasjonen gjør at appen til og med appellerer til barn som nå omtrent kan sjekke været før de kan lese, forteller Anette Svee Wilberg.
Ydmyk og stolt
– Det er ikke hverdagslig å vinne priser, og det er ikke det vi sikter oss inn på når vi jobber med Yr, sier Anders Doksæter Sivle. Vår oppgave er å være nyttig for Norge og å gi best mulig værinformasjon til befolkningen. Men det er selvfølgelig en ordentlig bonus når jobben som legges ned blir lagt merke til også internasjonalt. Man blir ydmyk og stolt av å få slike priser, legger han til.
Det finnes veldig mange gode værapper, og en pris fra WMO er en stor anerkjennelse.
Nøkkelord
Kontakter
Klimavakten:
klimavakten@met.no
Telefon: 480 66 358
Jørn KristiansenDirektør for senter for utvikling av varslingstjenesten
Tel:46420054jørn.kristiansen@met.noBilder
Lenker
Om Meteorologisk institutt
Følg saker fra Meteorologisk institutt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Meteorologisk institutt
En av tidenes varmeste desember4.1.2021 16:51:10 CET | Pressemelding
Månedstemperaturen for hele landet lå 4,6 °C over normalen. Måneden er den fjerde varmeste desembermåneden i en måleserie som går tilbake til 1900.
Minner om: Klimastatus 2021 - Når det unormale blir normalt4.1.2021 11:54:09 CET | Presseinvitasjon
Fra 2021 får vi nye normaler i klimaforskningen. Det betyr at den perioden vi sammenlikner dagens vær med, endrer seg. Det får konsekvenser for hva vi omtaler som “normalt vær”.
2020 er det varmeste året noen gang målt28.12.2020 19:31:56 CET | Pressemelding
Vi har ikke målt et varmere år i Norge på 120 år.
Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge12.12.2020 07:58:00 CET | Pressemelding
På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften.
Klimastatus 2021: Når det unormale blir normalt11.12.2020 11:26:17 CET | Presseinvitasjon
Fra 2021 får vi nye normaler i klimaforskningen. Det betyr at den perioden vi sammenlikner dagens vær med, endrer seg. Det får konsekvenser for hva vi omtaler som “normalt vær”.
2020 kan bli rekordvarmt i Norge6.12.2020 20:13:25 CET | Pressemelding
Gjennomsnittstemperaturen så langt i år er en av de høyeste vi har målt i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom