Yr-appen er prisvinner

Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) har for første gang arrangert “WMO International Weather Apps Awards”, og Yr-appen vant i dag to priser.
En av verdens aller beste værapper
Det var nok ikke værapper Crowded House sang om i 1991 med refrenget “Everywhere you go, always take the weather with you”, men det er utvilsomt dit utviklingen har tatt oss. Været har vi med oss i lomma. Og for oss nordmenn som sverger til Yr, har vi nå offisielt en av verdens beste værapper i lomma.
Det var flere kategorier og priser det kunne konkurreres om, og over 100 bidrag ble sendt inn fra både offentlige, private- og akademiske aktører og fra alle WMO-regioner.
Yr vant prisen for design og presentasjon av informasjon.
– Brukervennlighet, tilgjengelighet og god presentasjon er veldig viktig for oss, og mye av utviklingen av Yr skjer nettopp gjennom å dekke et behov hos brukeren på best mulig måte. Derfor er det utrolig, utrolig hyggelig å få anerkjennelse på dette punktet, sier Anders Doksæter Sivle som leder den geofaglige utviklingen av Yr.
Yr vant også prisen for innovasjon og originalitet i måten å bruke vær og klimadata på. Du kan lese mer om de ulike kategoriene her.
Yr til himmels
Yr-appen ble sluppet høsten 2017, som en forenklet versjon av nettsiden. Appen er populær, og utgjør omtrent 50 prosent av all Yr-bruk. Det første året etter at appen ble lansert var gjennomsnittlig bruk på omkring 2,9 millioner i uken, og hittil i år har gjennomsnittet per uke vært på 3,7 millioner brukere.
– Da vi lagde Yr-appen var målet å lage en værapp som er enkel å bruke for alle brukergrupper som trenger værdata for å ta værrelaterte beslutninger i hverdagen, forteller Anette Svee Wilberg som leder teamet som utvikler Yr i NRK.
– Den visuelle representasjonen gjør at appen til og med appellerer til barn som nå omtrent kan sjekke været før de kan lese, forteller Anette Svee Wilberg.
Ydmyk og stolt
– Det er ikke hverdagslig å vinne priser, og det er ikke det vi sikter oss inn på når vi jobber med Yr, sier Anders Doksæter Sivle. Vår oppgave er å være nyttig for Norge og å gi best mulig værinformasjon til befolkningen. Men det er selvfølgelig en ordentlig bonus når jobben som legges ned blir lagt merke til også internasjonalt. Man blir ydmyk og stolt av å få slike priser, legger han til.
Det finnes veldig mange gode værapper, og en pris fra WMO er en stor anerkjennelse.
Nøkkelord
Kontakter
Klimavakten:
klimavakten@met.no
Telefon: 480 66 358
Jørn KristiansenDirektør for senter for utvikling av varslingstjenesten
Tel:46420054jørn.kristiansen@met.noBilder
Lenker
Om Meteorologisk institutt
Følg pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
Vi får oftere hetebølger nå enn før8.7.2025 13:01:00 CEST | Pressemelding
De siste tretti årene har antall hetebølger økt betydelig i Norge som følge av klimaendringene.
Lite sjøis i Arktis i juni1.7.2025 14:44:21 CEST | Pressemelding
Været i juni har vært så vanlig som det kan bli, men det er målt svært lite sjøis i Arktis. Sjøisen er på sitt nest laveste nivå siden målingene startet i 1991.
Er det mer vind nå enn før?30.6.2025 11:10:02 CEST | Pressemelding
Mange spør oss om det har blitt mer vind – og om klimaendringene kan være årsaken. Her er det vi vet.
Varmeste våren noensinne på Østlandet og i Agder3.6.2025 14:51:11 CEST | Pressemelding
I store deler av Sør-Norge og sørlige deler av Nordland var vårsesongen ekstremt varm. I nord var våren ekstremt våt enkelte steder.
Trønderne fikk en våt og litt kjølig mai2.6.2025 16:00:45 CEST | Pressemelding
Flere stasjoner i Trøndelag satte rekord både for høy døgnnedbør og for mengden nedbør totalt i mai måned. I deler av Østlandet og Indre Troms var det helt motsatt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom