Den Norske Opera & Ballett

Yngve Søberg synger tidenes mest kjente sangsyklus direkte fra Operaen

Del

Søndag 7. februar kl. 18 framfører Yngve Søberg sin kritikerroste tolkning av Schuberts Die Winterreise direkte på operaen.no. Med seg har han John Lidal på klaver.

Yngve Søberg er klar med «Die Winterreise» direkte på operaen.no, førstkommende søndag.
Yngve Søberg er klar med «Die Winterreise» direkte på operaen.no, førstkommende søndag.

«Hans Winterreise er det beste jeg har hørt innen kunstformen på en god stund», skrev Magnus Andersson i Musikkritikk da Søberg framførte verket ved Stavanger Kammermusikkfestival i august i fjor.

Søberg synger den tredje direktekonserten på operaen.no i konsertserien Store stemmer. Søndag kl. 18:00 kan han og John Lidal oppleves direkte fra Hovedscenen

Intenst om livet

Franz Schubert skrev Winterreise høsten 1827, et år før han døde bare 31 år gammel. Sangsyklusen består av 24 sanger, med tekst av den tyske lyrikeren Wilhelm Müller. 

Her møter vi en mann som er blitt sveket av kjæresten, og som trekker seg unna menneskene og byen. Han vandrer i frosne fjellandskap, samtidig som han går stadig lengre inn i sin indre og fordreide verden.

Teksten er vandrerens tankestrøm, ofte farget av selvmedlidenhet og dyster innsikt. Han sammenligner følelseslivet sitt med naturens store bilder. I desperasjon snakker han til seg selv, til hjertet sitt, til snøen, til tårene sine, den frosne elven, og til kråka. Så lenge han finner ord, er han ikke fortapt.

Kritikerrost solist

Søberg har vært fast solist i Nasjonaloperaen siden 2010, og er kjent for å høste strålende kritikker. «Fyldig og ruvende i sin bassbaryton viser han seg som en av Nasjonaloperaens virkelige styrker», skrev Aftenpostens anmelder Maren Ørstavik om Søbergs tolkning av Enrico i Lucia di Lammermoor. Han ble også hyllet av kritikerne for hans tolkning av Rigoletto i 2019.

Operaen slipper inn anmeldere på denne konserten. Av smittevernhensyn må det meldes inn før fredag kl 12:00.

Nøkkelord

Kontakter

For spørsmål om intervjuer eller digitale anmelderbilletter:

Vilde Alette Monrad-Krohn
Kommunikasjonsrådgiver
45463725
vimo@operaen.no

Bilder

Yngve Søberg er klar med «Die Winterreise» direkte på operaen.no, førstkommende søndag.
Yngve Søberg er klar med «Die Winterreise» direkte på operaen.no, førstkommende søndag.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom