Aspelin Ramm Eiendom

Yngve Bråten vant Aspelin Ramm-prisen 2021

Del

Med sin masteroppgave om hvordan Oslos klimastrategi skaper barrierer for dem som har funksjonsnedsettelser, stakk Yngve Bråten av med årets Aspelin Ramm-pris.

Prisvinner Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Prisvinner Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co

Prisen ble delt ut under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week onsdag 8. september. I tillegg til heder og ære mottar prisvinneren 30 000 kroner.

Vinneroppgaven The (dis)ableisation of environmental governance: A qualitative exploration of the ‘disabling effects’ of Oslo’s climate strategyer er skrevet i forbindelse med Bråtens masterstudie i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO).

Oppgaven tar for seg hvordan byer, som Oslo, bør forstå og nærme seg klimaendringer ikke bare som et biofysisk problem, men også som et sosialt rettferdighetsspørsmål.

Juryens begrunnelse:

«Kandidaten presenterer en kvalitativ utforskning av de iboende politiske, maktbelastede og følelsesmessige aspektene ved Oslos grønne transformasjon, med søkelys på funksjonshemmede. Oppgaven hevder at Oslos ambisjon om å bli en klimarobust by ikke er et nøytralt svar på klimaendringer, men risikerer å produsere og forsterke sosiale forskjeller og ulikheter i hverdagen til funksjonshemmede.

Helt konkret viser kandidaten at urbane klimaendringer og tilpasningspolitikk som ignorerer og utelukker de hverdagslige opplevelsene til funksjonshemmede mennesker vil være utilstrekkelige, uholdbare og urettferdige.

Juryen mener at oppgaven grundig belyser et «hull» i kommunens mobilitetsplanlegging, og særlig utfordringene for funksjonshemmede med tanke på å komme seg rundt i byen ved hjelp av offentlig transport. Men kanskje aller mest interessant avdekker oppgaven behovet for større bevissthet rundt de dilemmaene som oppstår i forsøkene på å få til bærekraftige løsninger.

Formidling av kunnskap betyr mye for å nå utover egne akademiske fagmiljø. Her stiller Yngve Bråten i særklasse. Ikke bare treffer han et tverrfaglig publikum, men også et bredt publikum, noe som er spesielt viktig innenfor byutvikling.»  

Les intervju med vinneren.

To finalister mottok også 10 000 kroner hver: Andreas Fornes med oppgaven Merverdi for både utbyggere og innbyggere av transformasjonsområder ved NTNU, Master i eiendomsutvikling og -forvaltning, og Fredrik Justnes og Sigurd Røgeberg Magelssen med oppgaven Hybrid ved NTNU, Master i arkitektur. (Se case-studier, drøfting, og design)

Det er syvende året på rad at eiendomsutvikler Aspelin Ramm deler ut prisen. Målet er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling. Prisen vurderer masteroppgaver innenfor eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsgeografi, ingeniørfag, økonomi og planlegging.

Kontakter

Bilder

Prisvinner Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Prisvinner Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Last ned bilde
Juryleder Marianne Skjulhaug, finalister og vinner. Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Juryleder Marianne Skjulhaug, finalister og vinner. Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Last ned bilde
Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Yngve Bråten Foto Nicki Twang / Pixel & Co
Last ned bilde

Om Aspelin Ramm Eiendom

Aspelin Ramm Eiendom
Aspelin Ramm Eiendom
Vulkan 16
0178 Oslo

+47 22 40 40 00http://post@aspelinramm.no

Aspelin Ramm er en solid og ansvarlig eiendomsutvikler som ønsker å bidra til en bærekraftig byutvikling

Følg pressemeldinger fra Aspelin Ramm Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aspelin Ramm Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aspelin Ramm Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom