XPENG P7 på vei til Norge

Del

Skipet med de første eksemplarene av XPengs flaggskipmodell P7 la i dag fra kai i Kina. Norge blir dermed det første markedet hvor XPeng P7 ankommer, og bygger videre på selskapets internasjonale satsing. Modellen som er på vei fra Kina er tilpasset det norske markedet.

XPeng P7 er den andre modellen som blir lansert i Norge. Først ut var XPeng G3 Smart SUV som ble overlevert de første norske kundene like før årsskiftet. Nå kommer altså XPeng P7, en sportslig sedan med avansert teknologi, høy ytelse og prisvinnende design. I Kina ble P7 lansert for ett år siden. Så langt har over 40.000 utgaver blitt levert til kinesiske kunder.

- Vi opplever økt etterspørsel og er derfor glade for å kunne tilby våre smarte elbiler også utenfor Kina. Vi ser at våre biler forandrer kjøreopplevelsen med ny og innovativ teknologi og gir våre kunder nye muligheter for mobilitet. Vi ser frem å skulle tilby våre tjenester i et internasjonalt marked, sa He Xiaopeng, styreleder og CEO i XPeng.

Utlevering til de første norske kundene er planlagt i fjerde kvartal i 2021. Samtidig er Norgeskontoret etablert og vil vokse i tiden fremover for å tilby kundene en enda bedre kundeopplevelse.

Skal vokse internasjonalt

XPeng ser enorme muligheter og opplever stor etterspørsel etter sine elbiler internasjonalt. Kina vil fortsatt være base og kjernemarked, men XPeng vil fremover satse mer internasjonalt i et langsiktig perspektiv. Utrullingen av XPeng P7 i Norge markerer neste steg i den internasjonale satsingen.

XPeng P7 er tilgjengelig for forhåndsreservasjon i Norge og planlegges å være tilgjengelig for prøvekjøring i oktober. De som har forhåndsreservert vil selvfølgelig bli prioritert først på både prøvekjøring og levering.

Modellen med bakhjulsdrift har en estimert rekkevidde på hele 530 km (WLTP), mens versjonen med firehjulsdrift er estimert til 470 km, regnet etter samme standard. Bilen kommer også med CCS-tilkobling for raskere lading. Batteriet baserer seg på unik og bransjeledende batteriteknologi som er utviklet av XPENG og som er optimert for raskere lading og høy ytelse. XPENG P7 med firehjulsdrift akselerer fra 0-100 på bare 4,5 sekunder, mens modellen med bakhjulsdrift kun trenger 6,9 sekunder på samme oppgaven. Doble «whishbone»-fjæringer sørger for høy komfort og en god kjøreopplevelse. XPENG P7 er også klargjort for takstativ med en taklast på 50 kg.

XPeng P7 har blitt testet i flere måneder i Norge for å gi norske og europeiske kunder en best mulig teknologisk bilmodell. Totalt er bilen utstyrt med 31 sensorer, hvorav 14 kameraer, 12 ultrasoniske sensorer og 5 millimeter bølge-radarer, som oppdager og fanger omgivelsene på en ny måte. P7 er utstyrt med XPILOT 2.5, som er XPENGs egen førerassistent og omtalt som en av verdens mest avanserte. I likhet med G3, drives teknologien i P7 av XPENGs eget operativsystem Xmart OS. Operativsystemet sikrer at bilen oppdaterer seg selv med nettbaserte oppdateringer (OTA) gjennom hele bilens levetid. XPENG P7 er en bil som kontinuerlig vil oppgraderes og bli enda smartere og mer selvkjørende i takt med at infrastruktur, lovverk og programvare utvikles.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber over 40 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Xpeng forsterker Norgessatsingen ytterligere20.9.2021 15:27:48 CEST | Pressemelding

Siden oppstarten i Norge har det skjedd mye rundt selskapet XPENG. Modellen G3 er allerede å se på norske veier, og i sommer åpnet forhåndsbestillingen av flaggskipmodellen XPENG P7. I tillegg er nye forhandler- og serviceavtaler med det nyopprettede selskapet XBI Norge på plass. I løpet av sommeren har det kommet flere norske ansatte, og flere er ventet i løpet av høsten. Nyansatte Elvis Cheng har tatt på seg rollen som daglig leder i den norske XPENG-organisasjonen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom