Sex og Politikk

Workshop - «Hva?! Har gamlinger også sex?»

Del

E-læringsverktøyet Uke66.no presenteres for første gang for fremtidens helsepersonell i et samarbeid mellom foreningen Sex og Politikk og Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø

Nettstedet Uke66.no er et e-læringsverktøy som tar for seg seksuell helse for eldre voksne. Dette er et nasjonalt samarbeidsprosjekt initiert av Helsedirektoratet, og som både har helsepersonell og eldre voksne som målgruppe.

Et av prosjektene er nettsiden Uke66.no som først og fremst skal være med å bedre kommunikasjonen mellom eldre voksne og helsepersonell, ble lansert på Verdens eldredag 1. oktober 2021.

Nå skal e-læreverktøyet for første gang presenteres for medisinstudenter og andre som kan komme til å jobbe tett på eldre voksne, i situasjoner som krever at den seksuelle helsen bør og skal bli tatt på alvor. Dette skjer i samarbeid med Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø.

Forskning viser at helsepersonell synes det er vanskelig å snakke om seksuell helse med sine pasienter, og det synes å være aller vanskeligst å snakke med eldre voksne om temaet.

Redd for å fornærme

Dårlig eller mangel på kommunikasjon skyldes både at helsepersonell er redd for å bli for private eller å fornærme sine pasienter, samtidig som eldre voksne synes det er en utfordring å snakke med den unge fastlegen, sykepleieren eller fysioterapeuten fordi de gjerne tenker at vedkommende mangler kompetanse og kunnskap på området. De eldre voksne har også vokst opp i en tid da dette var et tema som ble sett på som meget privat.

Samtidig viser også forskning at de eldre er mer seksuelt aktive enn man tidligere har trodd, og at de ikke har noe imot at helsepersonell tar opp dette med seksuell helse med dem.

Det er ved flere anledninger blitt pekt på at et så viktig område som seksuell helse er underprioritert i utdannelsen til helsepersonell. Uke66.no søker til en viss grad å bøte på dette, i det minste være et praktisk hjelpemiddel for helsepersonell som ønsker å ta pasientenes seksuell helse på alvor.

Derfor er det med stor spenning at Sex og Politikk nå lanserer e-læringsverktøyet for fremtidens helsepersonell i samarbeid med Medisinernes Seksualopplysning (MSO) i Tromsø.

Arrangementet finner sted torsdag 3. mars klokken 16.30, i auditorium Cerebrum, MH-bygget, og er åpent for alle som er interessert i seksuell helse.

PRIVAT TIL REDAKSJONEN:

Her er en presentasjon av arrangementet

«Hva?! Har gamlinger også sex?»

MSO i samarbeid med Sex og Politikk inviterer til workshop:
Mye har forandret seg siden grunnleggeren av MSO Lars Walløe gjennomførte sin undersøkelse om norsk seksualitet tidlig på 70-tallet. I dag vet man blant annet at norske eldre er på onanitoppen i Europa! Hva har det å si for leger og sykepleiere som får disse menneskene som pasienter? Hvordan takler man å prate om seksualitet med en person som like godt kunne vært din egen bestemor? Er det slik at «når man er blitt 66 så gjør man som man vil»?
Sex og Politikk (kanskje mest kjent for Uke 6) har utviklet et eget e-læringsverktøy med fokus på eldre og seksuell helse og deres kommunikasjon med helsepersonell. Nå presenteres dette for første gang for studenter som snart skal ut og møte disse pasientene. Her blir det både «fun facts» og kompetanseheving i løpet av et par ettermiddagstimer.

Ta gjerne kontakt for spørsmå eller kommentarer, eller om dere vil være med på workshopen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Sex og Politikk

Sex og Politikk
Sex og Politikk
Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo

22 11 55 13https://sexogpolitikk.no/

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 140 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom