NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Wizz Air etableres i Norge: - Mangler respekt for vår arbeidslivsmodell

Del

President i NITO Trond Markussen reagerer kraftig på uttalelsene fra sjefen i flyselskapet Wizz Air om forholdet til arbeidstakerne.

President i NITO Trond Markussen
President i NITO Trond Markussen

Det ungarske flyselskapet er under etablering i Norge. Det har ikke falt i god jord hos Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon NITO. 

- József Váradi, sjef i selskapet, sier at han ikke kommer til å forholde seg til tariffavtaler og fagforeninger. Med en slik holdning er det bare å gi ham og selskapet en kald skulder. Slik skal vi ikke ha det i Norge. Her er både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden i det store og hele enige om at godt og ryddig samarbeid er til det beste for alle. 

Må anerkjenne arbeidslivsmodellen

Markussen viser til at trepartssamarbeidet er godt innarbeidet i norsk arbeidsliv.

- Når Wizz Air så tydelig går ut mot et organisert arbeidsliv, viser det at de verken har respekt eller forståelse for vår arbeidslivsmodell.

NITO mener at hvis Wizz Air ikke anerkjenner trepartssamarbeidet og de etablerte spillereglene i norsk arbeidsliv, trenger de ikke å etablere seg i Norge.  

- Vi har besluttet at NITOs ansatte ikke skal bruke dette selskapet til jobbreiser, og heller ikke de tillitsvalgte når reisen er betalt av NITO. Samtidig ber vi våre medlemmer om å stille seg spørsmålet om de ville akseptert en arbeidsgiver som ikke ønsker fagforeninger velkommen slik Wizz Air legger opp til, sier Markussen.

Kontakter

Bilder

President i NITO Trond Markussen
President i NITO Trond Markussen
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 91 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom