Widerøe

Widerøe Zero, med støtte fra forskningsrådet, skal finne driftskonsepter for fremtidens elfly

Del
Prosjektet skal hovedsakelig utforske mulige driftskonsepter for både et ni-seters elfly og et helikopterfly (eVTOL). I den forbindelse har Widerøe Zero inngått samarbeid med Widerøe Ground Handling og Widerøe Technical services for å undersøke alle dimensjoner rundt drift og håndtering av batteridrevne luftfartøy. Prosjektet har oppstart før sommeren og vil vare frem til sommeren 2026.

Før helgen ble det kjent at Widerøe Zeros Pilot T prosjekt vil tildeles forskningsmidler. Pilot-T er et samarbeid mellom Forskningsrådet og Innovasjon Norge, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. Pilot-T-utlysningen er en del av regjeringens innovasjonssatsing fremlagt i nasjonal transportplan med formål å få nye, smarte mobilitetsløsninger raskere i bruk. 

- Støtten fra Forskningsrådet viser at pionerarbeidet vi gjør innen grønn luftfart anses som viktig for Norge. Bidraget er avgjørende for å holde Widerøe Zero i tet, og for å realisere Widerøekonsernets ambisjon om å bli blant de første i verden med neste generasjons fly, sier Andreas Kollbye Aks, administrerende direktør i Widerøe Zero.

- Gratulerer til Widerøe Zero med dette prosjektet. De har satt seg ambisiøse mål om å bli en av de første kommersielle operatørene av null- og lavutslipp fly for persontransport. Denne typen prosjekter i næringslivet er helt nødvendig for at vi skal lykkes med det grønne skiftet og for at vi skal nå klimamålene, sier Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Kontakter

Bilder

Om Widerøe

Widerøe
Widerøe
Langstranda 6
8003 Bodø

75 51 35 00https://www.wideroe.no/

Widerøe Zero AS

Fornebuveien 11

1366 Lysaker

https://wideroezero.com/

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Kraftig forverrede rammebetingelser gir en svak april for Widerøe, mens mai starter med utvidet Norwegiansamarbeid3.5.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Totalmarkedet for flyreiser er for første gang ned i april sammenlignet med 2022, og antall passasjerer som fløy med Widerøe er ned 13,7 prosent sammenlignet med samme periode i 2022. Kostnadsøkninger som følge av lav kronekurs har gitt økte billettpriser hos Widerøe. Dette har påvirket etterspørselen negativt. Widerøe utvider samarbeidet med Norwegian i mai og det er nå mulig å kjøpe Widerøe i kombinasjon med Norwegian på samtlige destinasjoner, inkludert utland.

Damene først om bord hos Widerøe8.3.2023 15:08:52 CET | Aktuelt

I anledning kvinnedagen har vi i Widerøe lyst til å sette fokus på kvinner. I verden i dag er det mange kvinner som verken får gå på skole, ha lønnet arbeid, ha egen bankkonto eller delta i politikk- og samfunnsliv. Også i Norge har vi fremdeles en vei å gå. Menn får i gjennomsnitt bedre betalt enn kvinner for samme type arbeid - og det er langt færre kvinner enn menn i lederstillinger og styrerom i næringslivet. Derfor har vi bestemt at alle kvinner, akkurat i dag, skal få gå om bord først. Så; velkommen om bord - damene først!

Februar leverer på merket, men makrotall skaper usikkerhet rundt markedsutviklingen fremover2.3.2023 10:21:43 CET | Pressemelding

Resultatet i februar byr på få overraskelser. Markedet utvikler seg omtrent som forventet og i tråd med det vi har sett så langt i 2023. Kabinfaktor er på 61% i februar. Dette er 3,7 prosentpoeng bedre enn januar og 3,4 prosentpoeng bedre enn i februar 2022. Bedringen mot 2022 må sees i lys av fjorårets omikron-nedstenging i januar og februar som påvirket trafikken svært negativt.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom