Volkswagen

Volkswagengruppen forplikter leverandører til bærekraft

Del

Volkswagenkonsernet innfører fra 1. juli 2019 en rangering av underleverandørenes bærekraftighet. Samarbeidspartnere i hele leverandørkjeden blir undersøkt med tanke på menneskerettigheter, miljøvern og korrupsjon.

  • Bærekraftrangering av leverandører blir innført fra 1. juli 2019
  • Fokus er risiko innen områdene menneskerettigheter, miljøvern og korrupsjon

– Vi er overbevist om at et bærekraftig nettverk av leverandører er en garanti for forretningssuksess i det lange løp. Bærekraft blir en avgjørende businessfaktor, sier dr. Stefan Sommer, styremedlem med ansvar for komponenter og innkjøp hos Volkswagen.

Bærekraften vurderes i første omgang på bakgrunn av et spørreskjema og medfølgende dokumentasjon av de aktuelle forholdene. Svarene og dokumentene vurderes av en kvalifisert tredjepart. Ved tvil blir det foretatt kontroller på stedet. Avdekkes det mislighold innen miljø, sosiale forhold eller korrupsjon, vil det føre til at kontraktene avsluttes.

Om gjennomføringen av disse standardene i en ofte lang og forgrenet leverandørkjede sier Hiltrud D. Werner, styremedlem med ansvar for integritet og jus: – Vi er bevisst vårt ansvar for trinnene i leverandørkjeden. Et krav om bærekraftstandarder og integritet er bare mulig å få til med våre direkte forretningspartnere. Derfor benytter vi denne rangeringen av leverandører som et prioriteringspunkt, slik at våre kontraktspartnere bruker våre krav videre overfor sine partnere.

Kravene om bærekraft er beskrevet i den nye «Code of Conduct» for forretningspartnere, som er bindende for alle selskap i leverandørkjeden. Her refereres det til respekt for menneskerettigheter, krav til HMS, miljøvern og kampen mot korrupsjon.

I nesten ett år har Volkswagengruppen forberedt sine forretningspartnere på denne bærekraftrangeringen med informasjon, møter og workshops. Nå blir det gjennomført trinnvis for de respektive merkene og regionene. For fremtiden er det også planlagt å inkludere CO2-utslipp i denne rangeringen, og inkludere det i tildelingsprosesser. Dette er en del av dekarboniseringen i Volkswagengruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for niende året på rad i 2018. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom