Volkswagen

Volkswagen planlegger 36 000 ladepunkter for elbiler over hele Europa

Del

Med en storstilt utbygging av ladepunkter ved egne fabrikker og ca. 3000 forhandlere, samt satsing på tjenestene Elli og «We Charge», legger Volkswagen til rette for en rask omlegging til elektrisk mobilitet i hele Europa.

ID.3 1ST
ID.3 1ST
  • 36 000 ladepunkt i Europa planlagt innen 2025.
  • Investering i infrastruktur for totalt 250 millioner Euro
  • Volkswagen tar sikte på et raskt gjennombrudd for e-mobilitet, og dobler sin innsats innen ladeinfrastruktur.
  • Av de 36 000 ladepunktene, vil 11 000 bli installert av Volkswagen selv.

 

– Ladeinfrastruktur vil bli en stadig viktigere faktor for at e-mobiliteten skal slå gjennom i Tyskland. Å lade en elektrisk bil må bli like enkelt og selvfølgelig som å lade en smarttelefon. Derfor trenger vi betydelig flere offentlige ladestasjoner, og enkle regler for installering av private ladebokser. Volkswagen sender her et tydelig signal, og vi engasjerer oss på alle nivå for å bygge ut ladeinfrastrukturen, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.

Volkswagen har gjort beregninger som viser at 70% av elbilladinger vil bli gjort hjemme eller ved arbeidsplassen. For å møte dette behovet vil Volkswagens datterselskap Elli fra 2020 tilby komplette ladeløsninger for firma og privatkunder. I Tyskland bygges for eksempel 4000 ladepunkt ved Volkswagens egne anlegg, men flere av disse vil være offentlig tilgjengelige.

Offentlige ladestasjoner vil bli brukt i ca. 25% av ladeoperasjonene. Med tjeneste «We Charge» fra Volkswagen, vil kunder i nær fremtid få tilgang til 100 000 ladepunkter. Målet på litt lenger sikt er opptil 150 000 ladepunkter. Det legges planer for partnerskap med kjøpesenterkjeder, slik at kundene enkelt kan lade elbilen mens de handler. En avtale med britiske Tesco er i starten, og flere kjeder vil komme til.

Volkswagen gjør også grunnleggende grep for at elektriske biler skal være effektive på lange reiser. Modellene i ID.-familien vil få lang rekkevidde, og kan lades med hurtiglading. ID.3 kan alt etter utstyrsnivå lades med 100 eller 125 kW effekt. Sammen med industripartnere installerer Volkswagen gjennom IONITY mer en 400 hurtigladestasjoner innen 2020, med opptil 2400 ladepunkt langs hovedveier og motorveier i Europa.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ID.3 1ST
ID.3 1ST
Last ned bilde
Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.
Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
ID.3 1ST
ID.3 1ST
Last ned bilde
ID.3 1ST
ID.3 1ST
Last ned bilde

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for niende året på rad i 2018. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom