Volkswagen

Volkswagen med oppdatert programvare i nye ID.-modeller

Del

Alle nye ID.-modeller fra Volkswagen skal bygges med oppdatert programvare. Det skal gi bilene nye og oppgraderte funksjoner. Blant annet vil bilene kunne parkere seg selv.

Volkswagen har tidligere varslet at teknologien i alle ID.-modellene skal videreutvikles. Nå vil alle som bestiller ny ID.-modell få den nyeste programvaren, ID.-software 3.0, med flere oppdaterte og nye funksjoner.

- Der teknologien i andre biler ikke utvikler seg, oppdateres og fornyes programvaren i våre ID.-modeller jevnlig. Bilene blir nyere for hvert år som går. Planen er at ID.-modellene skal få flere og nyere teknologiske løsninger gjennom over-the-air-oppdateringer. Det betyr at bilens teknologiske funksjoner oppdateres over internett, uten at kunden må innom sin forhandler, sier Harald Edvardsen-Eibak som er direktør for Volkswagen i Norge.

Raskere lading
Med den nye programvareoppdateringen, som vil være fabrikkinnstallert på nye ID.-modeller, skal kunder få mulighet til å lade bilen raskere. For eksempel vil en bil med 77 kWh batteri få en ladeeffekt på inntil 135 kW, mot 125 kW i dag. Lademenyen vil også bli forbedret, med oppdaterte funksjoner, som vil gi sjåføren bedre oversikt over ladeprosessen.

Bilen parkerer selv

I tillegg kan nye biler få forbedret parkeringsassistent. Med denne funksjonen hjelper bilen deg med å finne en stor nok parkeringslomme, og parkerer bilen trygt for deg. 

Har du i tillegg parkeringsassistent + med minnefunksjon, kan bilen lære seg spesielle parkeringsmanøvre, som for eksempel å parkere i en carport eller en garasje. Føreren trenger kun parkere bilen en gang selv, og lagre parkeringen. Deretter kan bilen gjenta parkeringen på egen hånd. Føreren trenger kun følge med på parkeringen.

Bedre ruteplanlegger

ID.-modellene utstyres også med bedre ruteplanlegger. Med den nye og oppdaterte ruteplanleggeren hjelper bilen deg med å legge inn nødvendige ladestopp. Den nye versjonen kommer med bedre rutealgoritmer. Kunder får også nye innstillingsmuligheter for personlige preferanser, og den planlagte ruten vises med mer informasjon.

Programvareoppdateringen gjør også ruteplanleggeren mer nøyaktig, fordi den kan ta hensyn til kø og andre trafikale utfordringer.

-  Mange av funksjonene som kommer nå, og som vil bli tilgjengelig i fremtiden er basert på innspill fra engasjerte ID.-kunder. Våre kunder er med på å utvikle og fornye bilene, forteller Edvardsen-Eibak.

I programvareoppdateringen får du også vite om det er ledig kapasitet på ladestasjonen. Dermed trenger du ikke bekymre deg over ladekø.

I tillegg inneholder Volkswagens nyeste programvare en rekke andre funksjoner som forbedret stemmestyring, utvidede funksjoner for AR head-up-display og utvidede funksjoner i ID.-light, for å nevne noe.

Kunder som allerede eier en helelektrisk ID.-modell vil få tilbud om oppdatert programvare med flere nye og forbedret funksjoner i løpet av andre kvartal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for ellevte året på rad i 2020. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom