Volkswagen

Volkswagen lanserer Over-the-Air oppdateringer for ID.-familien

Del

Volkswagen tar det neste store skrittet mot å bli en programvareorientert mobilitetsleverandør: Fra i sommer vil Volkswagen regelmessig sende programvareoppdateringer "Over-the-Air" til ID.-modellene, med nye funksjoner og økt komfort.

De første Over-the-Air oppdateringene kommer denne sommeren
De første Over-the-Air oppdateringene kommer denne sommeren
  • Volkswagen skal regelmessig oppdatere programvare i kundebiler via dataoverføring
  • De første Over-the-Air oppdateringene kommer denne sommeren
  • Milepæl på veien til å bli en programvareorientert mobilitetstilbyder
  • ID.-modellene forblir oppdatert hele tiden, selv etter utlevering, og bilens verdi vil holde seg enda bedre
  • Programvareoppdateringer legger fundamentet for nye forretningsmodeller
  • Volkswagen direktør Ralf Brandstätter: “Vi skaper helt nye, digitale kundeopplevelser med nye funksjoner og økt komfort hver tolvte uke»

Første modell ut er ID.3 1st. Den nyeste programvareversjonen "ID.Software 2.3" vil bli levert til "First Movers Club" kunder via mobildataoverføring i løpet av juli 2021. Oppdateringen inkluderer justeringer og forbedringer av drift, ytelse og komfort. Oppdateringer for alle ID.3-, ID.4 og ID.4 GTX-kunder følger gradvis. I fremtiden vil Volkswagen oppdatere programvaren for ID.-modellene hver tolvte uke.

-  "Volkswagen girer opp et hakk når det gjelder digitalisering. Etter den vellykkede utrullingen av vår helelektriske ID.-familie, skaper vi nå en helt ny, digital kundeopplevelse med nye funksjoner og større komfort. Fremover skal dette gjøres hver tolvte uke», sier Ralf Brandstätter, direktør for Volkswagen.

- "Dette gjør oss til den første volumprodusenten som regelmessig skal levere omfattende Over-the-Air-oppdateringer. Dette er en viktig milepæl i implementeringen av vår ACCELERATE-strategi, som forbereder Volkswagen på fremtidens tilkoblede, digitale mobilitet", sier Brandstätter.

Omfattende forbedringer takket være Over-the-Air oppdateringer

Den første oppdateringen for de helelektriske ID.-modellene kommer med mange funksjonelle forbedringer. Disse inkluderer forbedrede lysfunksjoner, optimaliserte sensorer og dynamisk lysassistent, forbedret drift- og designendringer for infotainmentssystemet, samt ytelses- og stabilitetsforbedringer.

Programvareoppdateringene leveres via mobil dataoverføring, direkte til de sentrale høyytelsesdatamaskinene i ID.-modellene (In Car Application Server, forkortet til ICAS). Når det gjelder nyere biler basert på den moderne MEB-plattformen, overtar disse modellene funksjoner som på tidligere kjøretøygenerasjoner ble distribuert over en rekke kontrollenheter.

Den nye elektronikkarkitekturen er ikke bare kraftigere og mer intelligent, den forenkler også utvekslingen av data og funksjoner mellom systemer i bilen. Dette gjør det mulig å nå og oppdatere opptil 35 kontrollenheter via Over-the-Air-oppdateringene.

ID. Digital har fokus på kunden

«Biler som alltid har den nyeste programvaren om bord og tilbyr en utmerket digital kundeopplevelse, er ekstremt viktige for Volkswagens fremtidige suksess», sier Thomas Ulbrich, styremedlem for utvikling i Volkswagen.

"Vi etablerte prosjektenheten ID. Digital for å gjøre det mulig for oss å oppdatere programvare i bilen kontinuerlig. Dette gjør oss i stand til raskt å samle tilbakemeldinger fra kunder, og å komme med forbedringer etter kundenes ønsker. ID.-modellene blir jevnlig oppdatert etter levering, og kundebiler beholder verdien bedre», sier Ulbrich.

Drivkraften bak digitaliseringen av Volkswagen er det tette samarbeidet mellom ID. Digital og CARIAD, Volkswagengruppens bilprogramvareorganisasjon. Dette samarbeidet gir et vell av programvareekspertise. Volkswagen drar nytte av selskapets skybaserte system, samtidig som det bruker hastigheten til det smidige programvareselskapet CARIAD.

“Over-the-Air» oppdateringer er en sentral funksjonalitet i den digitale, tilkoblede bilen», sier CARIAD-sjef Dirk Hilgenberg. «Dette vil bli normen for kundene – akkurat som å laste ned det nyeste operativsystemet eller appene på smarttelefonen din.»

Forretningsmodell 2.0: fremtidens mobilitet

Med Over-the-Air oppdateringer av programvaren legger Volkswagen grunnlaget for nye forretningsmodeller, i tråd med ACCELERATE-strategien. I fremtiden trenger ikke kundene nødvendigvis å bestemme seg for funksjoner for bilen sin når de kjøper bilen, eller hvilken konfigurasjon som vil gi en høyere annenhåndsverdi. Dette er fordi maskinvaren i stor grad vil bli standardisert. I fremtiden kan tilleggsfunksjoner og innovativ teknologi legges til senere via programvareoppdateringer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

De første Over-the-Air oppdateringene kommer denne sommeren
De første Over-the-Air oppdateringene kommer denne sommeren
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for ellevte året på rad i 2020. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom