Volkswagen

Volkswagen ble Norges mest kjøpte bilmerke for tiende året på rad

Del

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010. Samlet sett ble 2019 et svært godt år for Volkswagen i Norge med 18 949 registrerte biler av et totalmarked på 142 381 personbiler.

Volkswagen e-Golf ble en svært populær bilmodell i 2019.
Volkswagen e-Golf ble en svært populær bilmodell i 2019.

- Takket være en fantastisk laginnsats fra en svært dyktig forhandlerorganisasjon ble 2019 nok et suksessår for oss i Volkswagen. 2020 vil bli et viktig år for oss hvor vi skal lansere flere attraktive modeller, ikke minst ID.3 1ST, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak.

- Det er både forventet og gledelig at elbilandelen i Norge vokser så raskt som den gjør. Vi hadde en formidabel etterspørsel etter både e-up! og e-Golf i 2019, med solide ordrebøker inn i 2020.

Volkswagen skal lansere ID.-familien, en serie med nullutslippsmodeller, basert på en helt ny og fremtidstilpasset arkitektur. Volkswagen ID.-modellene skal bidra til at vi ligger helt i front når det kommer til elektrisk mobilitet, sier Edvardsen-Eibak.

Volkswagen ble største merke innen bensin- og dieselsegmentene. 

Størst på nyttekjøretøy for femtende året på rad

Volkswagen var også i 2019 desidert det største merket i segmentet for varebiler under 3,5 tonn. 10 603 registrerte biler i løpet av året ga en markedsandel på 28,1 prosent, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

De to mest populære varebilene i Norge er begge Volkswagen-modeller. Øverst på registreringsstatistikken troner Transporter med 4 589 registrerte eksemplarer, mens Caddy følger rett bak med 4 205 registrerte eksemplarer i 2019.

I tillegg leverte vi 581 personbilregistrerte biler av modellene Caravelle, Caddy og Amarok, 64 busser og 28 Craftere over 3,5 t noe som gjorde at Volkswagen Nyttekjøretøy totalt sett leverte 11 276 biler i 2019, sier Wirak.

- Det er gledelig at vi nok en gang er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul. Godt arbeid i hele organisasjonen kombinert med klasseledende produkter gjør at vi holder oss på topp. Vi leverte hele 1 028 Amarok, ikke minst takket være leveransen til Forsvarsmateriell. Det er med stolthet og ydmykhet at vi ble valgt som leverandør til Forsvarsmateriell for Volkswagen Amarok, som er den største enkeltkontrakten fra vår importør gjennom tidene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen e-Golf ble en svært populær bilmodell i 2019.
Volkswagen e-Golf ble en svært populær bilmodell i 2019.
Last ned bilde
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Last ned bilde
Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy
Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy
Last ned bilde

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom