Statskog SF

Voldsom interesse for villreinjakt

Del

Jakt på villrein blir stadig mer fristende. Antall søkere hos Statskog overgår tilbudet tjuefire ganger.

Foto: Kjartan Trana
Foto: Kjartan Trana

Totalt 2375 søknader er kommet inn til de 93 tilbudene som lyses ut i år.

Fullt forståelig

- Jeg er selv villreinjeger, og forstår interessen veldig godt. Dette er en helt særegen jaktform som har pågått siden istiden. Du er i høyfjellet og blir utfordret langt sterkere enn med de fleste andre jaktformer, sier ansvarlig for Statskogs tilbud i Sør-Norge, Kristian Eiken Olsen.
Om man får felt dyr, er det ofte krevende å få dyret ned fra fjellet. Man må gjerne bære tungt i timevis før man kommer ned.

- Nettopp slitet og følelsen av urjakt er noe av det som gjør totalopplevelsen helt unik, sier Olsen.

Årlige tellinger danner grunnlag

Årets utlysing gjelder Statskogs jakt i villreinområdene Snøhetta, Knutshø, Rondane Nord, Rondane Sør og Renheimen i Breheimen. Totalt 119 dyr kan tas ut på de 93 tilbudene. Uttaket bestemmes etter årlige tellinger av bestand. Villreinutvalg av grunneiere foreslår antall dyr og det endelige uttaket godkjennes av offentlig villreinnemnd.

- Vi har et godt samarbeid mellom grunneierne, slik at jegerne kan gå over eiendomsgrenser etter et visst system. Villrein bruker store områder, og hvor flokkene oppholder seg avhenger mye av værsituasjonen, sier Eiken Olsen.

Nøkkelord

Kontakter

Kristian Eiken OlsenRegionsansvarlig jakt, fiske og friluftsliv Sør-Norge

90 53 37 93 / 742 13 000

keo@statskog.no

Bilder

Foto: Kjartan Trana
Foto: Kjartan Trana
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom