Høgskulen i Volda

Volda Student-TV lanserer boybandgruppen A3

Del

Gjennom høsten samlet en gjeng i Volda Student-TV seg og bestemte at de ville lage musikkvideo. Som barn av tidlig 2000-tall så de en falmet Boyband-sjanger og stilte spørsmålet om hvor den er i dag, og om det fremdeles har potensiale.

Ulrik Edh Hasselgård er frontfiguren – «leaderen» i bandet, som blir backet av «Bad boy» Sander Krangsås Dahle, «Shy boy» Vemund Hansen Rognstad og «Jon», eller rettere sagt Martin Sæta. Gruppa gjenoppliver gamle trender som trange singlets, midtskill med gelé, hullete jeans og koreograferte bevegelser. Men i Voldas bygdemiljø opplever de seg utstøtt og sett ned på, og man kan undre seg om de høye ambisjonene om å bli stjerner og leve det glade kjendisliv stopper opp med debuten.

Toucher et litt vanskelig tema med humor

Det er en litt trist historie, sier Vemund - han med de mørke «shadesa».

– Den starter dårlig og ender dårlig. Vi opptrer på Studenthuset Rokken hvor det bare kommer fem-seks stykker og man får forståelse for at dette ikke er liv laga. Deretter beveger vi oss opp på bensinstasjonen og skal ha oss noe mat, men uten inntekter har vi ikke råd til stort. Og når vi kommer til nachspielet får vi bare stygge blikk og blir forklart hvor u-trendy vi er, og det som ender med at vi regelrett blir kastet ut.

– Det må være trist å faktisk ha det sånn, sier Ulrik med en reflekterende ettertanke.

– Men humoren er der, poengterer Eivin Løkstad, som sammen med Ulrik og Mathias Sandstøl har klippet sammen det hele.

– Man må kunne le av det, sier han og ymter at det skal være rom for de som ikke har all verden med suksess også.

– Vi vil ikke at folk skal gråte over dette her, det ville i hvert fall være trist! samstemmer de.

Karakterene ble til underveis

Det er Ulrik som har skrevet låta, og de fikk god hjelp av Erlend Odnes Kløvning til å produsere beaten. På spørsmål om hvem de har hentet inspirasjon fra når det gjelder karakterene, svarer gjengen at karakterene ble født gjennom teksten.

– Det er kun Ulrik som kan synge av oss, mens vi tre andre overhodet ikke kan det. Her blir vi godt hjulpet av autotune, sier Vemund, med et ettertrykk på at det kanskje ikke er helt ulikt hvordan det foregår i den mer seriøse delen av bransjen.

«Jon» som karakter ble født kun fordi det rimet på et annet ord, avslører Ulrik, før han legger til at karakterene i boybandet skal være ulike mennesker med ulike kjennetegn – akkurat slik som i et hvilket som helst annet boyband.

Lærerikt prosjekt

Bandet syns at prosjektet har vært morsomt å jobbe med, og at de fikk masse erfaringer å ta med seg videre.

– Jeg syns sanginnspillingen var helt grusom, og jeg måtte ut av komfortsonen min flere ganger, sier Vemund, og man får en større forståelse for hvorfor karakteren fikk «Shy boy»-stemplet. Eivind syns det har vært gøy på settet, og mener at gutta har vært flinke foran kameraet slik at det å stå bak og filme har vært givende.

– Men til tider var det veldig tungt arbeid med å være produksjonsleder, skaffe folk, planlegge shots, og på et tidspunkt var det bare jeg som satt med alt alene, sier han, og legger til grunn en super sluttinnsats fra en samlet gjeng som gjorde at de kom i mål.

Større forståelse for hva en produksjon innebærer

Det å stå for en produksjon var mye mer omfattende enn hva enkelte i gjengen hadde regnet med.

– Hadde jeg vært utenforstående og sett dette hadde jeg tenkt at det der kunne jeg gjort på én dag, sier Ulrik, og mener han har fått mer respekt for arbeidet som faktisk skal til for å få et godt sluttresultat.

– Vi hadde problemer med at det regnet store deler av høsten og det gjorde det umulig for oss å gjennomføre utendørstakningene med omsorg for det tekniske utstyret vi brukte, sier Eivind. Da solen tittet frem og det var opphold kastet de det de hadde i hendene og løp ut for å filme.

– Det er utrolig mye å ta hensyn til, oppsummerer han.

Når ser vi mer av A3?

På spørsmål om når vi kan forvente oss å høre fra gruppa igjen virker det ikke som at de helt har bestemt seg for veien videre.

– Vi har ikke pratet så mye om det, sier Ulrik før han tenker seg om, – Det var jo egentlig denne musikkvideoen vi lagde for å teste ut ulike ting, og vi utelukker ikke at det kommer flere musikkvideoer - sånn på tull bare, men dette har jo vist seg å ta ekstremt lang tid, og det spørs hva vi får tid til. Men vi kan jo avsløre at vi nå snakker sammen om et prosjekt som er noe helt annet igjen, sier Ulrik før han avslutter:

– Om ikke A3 dør, så kan vi med glede se at 90-tallsheltene Backstreet Boys og N*Sync har slått seg sammen til BackSync, så sjangeren og nostalgien forsvinner ikke helt.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.A3: Plass til et boyband? – Musikkvideo

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Fra v. bak: Sander Krangsås Dahle, Vemund Hansen Rognstad, Martin Sæta. Foran: Ulrik Edh Hasselgård
Fra v. bak: Sander Krangsås Dahle, Vemund Hansen Rognstad, Martin Sæta. Foran: Ulrik Edh Hasselgård
Last ned bilde
Vemund Hansen Rognstad, Ulrik Edh Hasselgård og Eivind Løkstad har jobbet intensivt i høst med å få musikkvideoen på plass. Foto: HVO | Karl August Swanstrøm
Vemund Hansen Rognstad, Ulrik Edh Hasselgård og Eivind Løkstad har jobbet intensivt i høst med å få musikkvideoen på plass. Foto: HVO | Karl August Swanstrøm
Last ned bilde

Lenker

Om Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda
Høgskulen i Volda
Postboks 500
6101 Volda

7007 5000https://www.hivolda.no/

Midt imellom fjord og fjell finn du studiebygda Volda. Med sine 4600 studentar og 350 tilsette er Høgskulen i Volda blant dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Volda er kjent for aktive studentar, og høgskulen tilbyr nokre av landets leiande medieutdanningar og tradisjonsrike lærarutdanningar.

Følg pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskulen i Volda på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Internasjonal forskingskonferanse til Ålesund26.4.2022 11:00:22 CEST | Pressemelding

Universitets- og høgskulemiljøa i Møre og Romsdal er vertskap når det Europeiske forskingsfellesskapet for naturvitskap og teologi (ESSSAT) legg si internasjonale forskingskonferanse til Ålesund 4. til 8. mai. Med tittelen «Global Sustainability – Science and Religion in Dialogue» stiller om lag 140 av verdas fremste forskarar på feltet spørsmålet om kva rolle verdiar har i arbeidet med berekraft og korleis tilhøvet mellom naturvitskap og religion kan bidra til ei global berekraftig utvikling.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom