Virke

Virke dagligvare reagerer på at Konkurransetilsynet varsler milliardbøter for noe de har visst om i ti år

Del

Konkurransetilsynet varsler å gi dagligvarekjedene milliardbøter for bransjenormen for sammenlignende reklame. Virke dagligvare reagerer sterkt på at Konkurransetilsynet kommer med en så alvorlig reaksjon på en avtale de har blitt informert om fra starten, og ikke har hatt dialog med dagligvarekjedene om.

Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

− Det er sjokkerende at Konkurransetilsynet kommer med en så alvorlig reaksjon på noe de har vært kjent med hele veien. Det er skuffende at Konkurransetilsynet har avvist bransjens ønske om dialog, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Hensikten med bransjenormen for sammenlignende reklame var å fremme sunn konkurranse mellom aktørene i bransjen. Bransjenormen ble innført i 2010, og ble da ønsket velkommen av blant annet Forbrukertilsynet. Virke dagligvare er ikke part i avtalen, men har fasilitert utarbeidelsen og revisjoner av avtalen. 

− Konkurransetilsynet har blitt fortløpende informert om innholdet i avtalen. De fikk selve avtalen tilsendt da den ble inngått. De fikk tilsendt informasjon om en justering som ble gjort i avtalen i 2012. Etter Konkurransetilsynet razzia hos dagligvarekjedene våren 2018 har flere av kjedene prøvd å få dialog med Konkurransetilsynet, uten å få respons. Virke dagligvare har heller ikke fått en eneste tilbakemelding fra Konkurransetilsynet på denne saken gjennom de ti årene de har kjent til den, slår Størksen fast.

− Konkurransetilsynet går baklengs inn i fremtiden

− Det er helt vanlig at butikker i alle bransjer legger ut prisene sine på nett. Det finnes nettsider som sammenligner priser på tvers av butikker og kjeder. I tillegg tilbyr stadig flere dagligvareaktører netthandel, og har dermed full åpenhet om prisene sine. Åpenhet om prisene er fremtiden, og bra for forbrukerne. Derfor er vi svært overrasket over vedtaket til Konkurransetilsynet. Med denne kjennelsen går de baklengs inn i fremtiden, dette kan få dyptgripende konsekvenser for alle som driver handel i Norge, avslutter Størksen. 

Kontakter

Bilder

Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

Reduksjon i julehandelen i uke 50, men nå begynner innspurten18.12.2020 06:30:00 CETPressemelding

De foreløpige resultatene fra Virkes julehandelsstatistikk, utarbeidet av Kvarud Analyse, viser at butikkomsetningen i kjøpesentrene var 2,3 prosent lavere i uke 50, sammenlignet med samme uke i fjor. Handelen i de to første ukene av desember har likevel en samlet vekst på 4,8 prosent, og nå venter innspurten. Hele 30 prosent av desemberhandelen blir tradisjonelt gjort den siste uken før julaften.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom