Avinor

Vinterferieutfart på Avinors lufthavner

Del

Det er ikke mange som skal reise fra Avinors flyplasser i forbindelse med vinterferien, men for de som skal ut og fly har vi samlet noen gode tips og råd.

All koronarelatert informasjon som berører deg og din reise finner du her.

Avinor følger til enhver tid gjeldende råd, retningslinjer og forskrifter fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, og jobber tett med myndighetene for å sikre godt smittevern på våre flyplasser. Vi minner om de viktigste tiltakene for å unngå smittespredning: Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, hold avstand, sørg for god håndhygiene og ta hensyn til
andre.

Vi gjør ekstra oppmerksom på at munnbind er påbudt om bord på fly og på flere av Avinors lufthavner. Reisende vil få informasjon på den enkelte flyplass om hvilke regler som gjelder.

Oppmøtetid
For deg som skal reise innenlands oppfordrer vi, som før, å møte opp minimum 1 time før avgang.

Skal du reise til et annet land er det viktig å merke seg at en rekke land nå har ulike krav til dokumentasjon for at du skal kunne komme inn i landet. Husk at du må sjekke hvilke krav som gjelder for deg og den destinasjonen du skal reise til. Det gjelder også land du evt. mellomlander i. Møt derfor opp på flyplassen i god tid før avreise, gjerne opp mot 3 timer før avgang. Da rekker flyselskapene å gjennomgå dokumentasjonen din, og du bidrar til å redusere muligheten for forsinkelser.

Dersom flyselskapet eller landet du skal reise til krever en Covid-19 test før avreise har Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn, Stavanger lufthavn og Ålesund lufthavn alle kommersielle aktører som tilbyr dette. En oversikt over tilbudene og lenke til timebestilling finner du her.

Bagasje
De som skal reise på vinterferie har ofte med seg skiutstyr, bager og sekker. For at bagasjen ikke skal henge seg fast i bagasjebåndet ber vi deg knyte sammen lange reimer, hemper eller stropper. Husk at skiutstyr må sjekkes inn som spesialbagasje.

I sikkerhetskontrollen
Vi minner om reglene for å ta med seg væske gjennom sikkerhetskontrollen. Væske i beholdere som rommer inntil 100 ml kan tas med gjennom (beholdere som rommer mer enn 100 ml kastes uavhengig av hvor mye væske de inneholder). Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Alle beholderne må få plass i én gjennomsiktig en-liters pose, det er kun tillatt med en 1-liters pose per reisende. Det er egne regler for tax free-poser i forseglet pose.

Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Alt av metall skal fjernes fra kroppen når du passerer gjennom sikkerhetskontrollen, og PC, nettbrett, mobiltelefon og fotoutstyr skal ut av bagen. Husk å ta en ekstra kikk i kassene når du har passert kontrollen slik at du får med deg alt.

Hvilke butikker og spisesteder er åpne?
Dette vil variere fra lufthavn til lufthavn, men vi ønsker å opprettholde et godt tilbud til alle som reiser. Velg din lokale flyplass på avinor.no og klikk deg inn via toppbanneret som viser hvilke serveringssteder og butikker som er åpne.

Vedlagt ligger en oversikt over forventet passasjertall for Avinors seks største lufthavner. Lokalmediene kan kontakte lokal lufthavnsjef for mer informasjon om avvikling av ferietrafikk på de lokale lufthavnene.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Dokumenter

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom