Story House Egmont

Vinneren av Ravneringene-prisen er H. L. Phoenix for hans Arkin-bøker!

Del

– Det er med enorm begeistring jeg gir den første Ravneringene-prisen til Helge Lee (kunstnernavn: H.L. Phoenix), skaperen av tegneserien «Arkin - Lysets vokter», en portal-fantasy for unge lesere. Historien er stor, ambisiøs, og vidunderlig vellykket, sier fantasyforfatter og prisutdeler, Siri Pettersen.

Vinneren av Ravneringene-prisen er H.L. Phoenix. Foto: Marianne Wahlberg
Vinneren av Ravneringene-prisen er H.L. Phoenix. Foto: Marianne Wahlberg

Det var tidligere i år at Siri Pettersen opprettet Ravneringene-prisen. En pris ment som inspirasjon og drahjelp til skrivelystne og håpefulle innenfor fantasy-segmentet. Og passende nok var det en fantasy-bok med tittelen «Håpet» som ble den første vinneren av den nyoppnevnte prisen. «Håpet» er andre bok i Arkin-serien, «Lysets vokter». Vinneren, H. L. Phoenix, får hele 50 000 kr, samt et mentor-program igangsatt av Pettersen selv. 

I begrunnelsen til prisen sier Pettersen følgende: 
«Dette er smellvakker og stemningsfull illustrasjon i verdensklasse. Konseptet er sylskarpt, med sterk visuell identitet og ikonisk design. Men «Arkin» er også en redningsplanke. Historien dykker i tung tematikk, som trekker på forfatterens egne erfaringer, men likevel evner den å løfte leseren på mesterlig manipulerende vis, og det er nettopp der den treffer meg mest. Den illustrerer selve kjernen i hva fantasy er og kan være: Historier som gir mening til det meningsløse. Håp i det håpløse. Vi lever i en tid der mange fortviler over verden, over svekket empati, og kynisme. «Arkin» er en motgift. Dette er bøker som vil hjelpe unge å mestre det ufattelige, og vekke viljen til å kjempe. Dette er bøker som kan redde liv. For mange vil ikke dette være bare en historie. Det vil være historiEN.» 

 En overveldet vinner!
Serieskaper H. L. Phoenix er overveldet over å motta verdens første Ravneringene-pris og har følgende å si:
– Det er vanskelig å forklare med ord hva Ravneringene-prisen betyr for meg! Jeg blir veldig rørt av å tenke på dette. Det å personlig motta en pris fra en av mine aller største litterære forbilder er ganske unikt og beærende i seg selv. Men det innebærer også en økonomisk drahjelp, en følelse av å bli satt på kartet. Jeg tror prisen og alle ringvirkninger som medfølger kan løfte forfatterskapet mitt, og lille Arkin, betraktelig.
Vinneren jobber nå med bok III i serien om Arkin. En jobb han har regnet ut at tar ca. 2000 timer å gjennomføre, noe han planlegger å gjøre i løpet av 2022.
– Det er hard jobb, men jeg elsker det. Det er jo dette jeg drømte om i så mange år.

 To fornøyde forleggere! 
Siri Pettersens egne fantasy-bøker kommer ut hos forlaget Gyldendal og forlagssjef Eva Thesen har følgende å si om Ravneringene-prisen:
– Vi i Gyldendal er stolte av å være forlaget til hele Norges fantasydronning. Siri Pettersen er hardarbeidene, nøyaktig, et overflødighetshorn av fantasi og skaperkraft – og en stor inspirasjon for mange. At hun nå har opprettet Ravneringene-prisen for å gi ytterligere inspirasjon til nye stemmer innenfor fantasysegmentet, gjør oss stolte – men ikke overrasket, for Pettersens rause kvaliteter kjenner vi godt til.  

H. L. Phoenixs bøker utgis hos Egmont, og redaksjonssjef Tormod Løkling uttrykker seg slik om både pris og vinner:
– At fantasy-dronning Siri Pettersen har opprettet Norges første fantasy-pris er, unnskyld uttrykket, utrolig prisverdig. Og at den aller første Ravneringene-prisen tildeles bokserien «Arkin», er en kjempekompliment til både Siri Pettersens dømmekraft og det fantastiske universet Helge Lee er i ferd med å skape. Jeg gratulerer dem begge!

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Se H. L. Phoenix fortelle om bokserien sin hos Norlas youtube-konto. De har valgt ut bøkene som vårens fokustitler og Lee skal derfor presentere dem for mange internasjonale forleggere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinneren av Ravneringene-prisen er H.L. Phoenix. Foto: Marianne Wahlberg
Vinneren av Ravneringene-prisen er H.L. Phoenix. Foto: Marianne Wahlberg
Last ned bilde
De to første bøkene i Arkin-serien har allerede fengslet mange lesere
De to første bøkene i Arkin-serien har allerede fengslet mange lesere
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom