Vinneren av NM i Sunn fastfood 2019 er kåret

Del

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. Marinert rå laks, salat, mango agurk, syltet rødløk, vårløk, chilimajones, sesamfrø, wasabinøtter. Kunden kan velge ris, fullkornsris eller salat som base til retten, og retten kan tilpasses etter eget ønske. - Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.

Glade vinnere i NM i sunn fastfood 2019.
Glade vinnere i NM i sunn fastfood 2019.

Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta slik at det blir lettere å velge sunnere. Stadig flere spiser mat underveis, og mange forbrukere ønsker sunnere alternativer. Det er stadig flere utsalgssteder som velger å ta hensyn til dette og som utvider sitt produkttilbud. Kriteriene for å delta i konkurransen er at retten må inneholde minst 100 g frukt eller grønnsaker og ellers være i tråd med kostrådene.

Tett i toppen

Det var tett i toppen, men de tre toppfinalistene serverte alle svært god mat til sine gjester. Vi gleder oss over å se at trenden er at stadig flere ønsker å tilby sine kunder et sundt og godt alternativ.

Det har vært god variasjon i utsalgssteder i år, og engasjementet var stort. Blant årets deltagere finner vi ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser, kroer, festivaler og gatekjøkken. De har alle bidratt til at kundene har fått mulighet til å ta sunnere og bedre valg.

På 2. plass finner vi Haven på Oslo Lufthavn Gardermoen, med sin Smoothie bowl. Retten var pen å se på, smakte godt og mettet godt. Dette var en frokost som virkelig forbereder deg på en god reise, het det i juryens begrunnelse.

3. plassen gikk til Pink Fish i Grensen, Oslo, som hadde meldt på sin American Poke. Det var en mettende og delikat rett, med gode smaker, mente juryen.

På toppen troner Zawai med sin Zawaiian Classic poke bowl med ferske flotte råvarer, delikat presentert og med muligheten for å velge fullkornris. Zawai presenterte også retten på en forbilledlig måte, og kunne tilby liten eller stor porsjon. Dette er en flott og verdig vinner som virkelig bidrar til å vise frem at fastfood både kan være sundt, delikat og smakfullt.

- Dette smakte så godt at jeg kunne ha laget det selv, avsluttet kokken Bård Greni da han overrakte førsteprisen.

Zawai har virkelig gått inn for å fremme retten sin i konkurranseperioden.

"Vi har fokus på at fastfood ikke skal trenge å være junkfood. I våre retter ser man derfor innslag av fisk, frukt og grønt gjennom hele menyen. Kunden har også mulighet til å komponere sin egen rett for å tilpasse sine allergener og preferanser. Vi har markedsført vår rett med innlegg og stories på Instagram og Facebook med emneknaggen #sunnfastfood. Både ved å nå ut til våre over 2.000 følgere og ved å promotere innleggene på Facebook og Instagram for å nå ut til nye kunder. Vi har også brukt tv og plakater i lokalet for å tiltrekke forbigående kunder. Vi har også tilbudt nye kunder en 20 % førstegangs kjøpsrabatt ved kjøp gjennom vår app".

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerte NM i sunn fastfood for 6. året på rad, og ser en tydelig trend. Det blir stadig flere utsalgsteder som ønsker å tilby sunnere alternativer, så denne konkurransen har kommet for å bli. Alle som serverer mat til folk i farten kunne delta.

Alle deltagerne fikk tilsendt materiell som tydelig viste at de var med i konkurransen.

Fototekst:

Fra venstre: Anne Kristin Vie, Forbrukerrådet, kokk Bård Greni, Gerd Byermoen, OFG, vinner Eirik Lothe Strand, Zawai, Oda Elisabeth Weng, SSP Nordics, Vanila Bergstrøm, Haven, Oslo Lufthavn Gardermoen, Ronny Gjøse, Pink Fish og Toril Gulbrandsen, OFG.

Nøkkelord

Bilder

Glade vinnere i NM i sunn fastfood 2019.
Glade vinnere i NM i sunn fastfood 2019.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom