Ving Norge

Vings flyselskap Sunclass Airlines innleder samarbeid med Nordic Electrofuel

Del
Sunclass Airlines, en del av Ving / Nordic Leisure Travel Group, har inngått en intensjonsavtale med Nordic Electrofuel (NEF) i Norge. Selskapene skal samarbeide om å fremme utvikling av syntetisk flydrivstoff (e-fuel), og Sunclass tar sikte på å kjøpe NEFs produkter når disse kommer på markedet. Nordic Electrofuel forbereder byggingen av et (PtL) kraft-til-væske-anlegg av industriell størrelse på Herøya. Anlegget skal produsere e-fuel av vannkraft, vann og gjenbruk av uunngåelig CO2.

Samarbeidet med Nordic Electrofuel er viktig for Nordic Leisure Travel Group fordi det bidrar til å realisere selskapets strategi om 25 % lavere karbonutslipp innen 2030. Dette skal oppnås ved å erstatte flyflåten med flere CO2-besparende Neo-modeller samt investere i mer bærekraftig flydrivstoff, som vil sikre fremtidig drift og ambisjonen om netto nullutslipp i 2050.

Nordic Leisure Travel Groups strategi er å redusere CO2-utslippene ved å investere i forbedringer i flyflåten, i selskapets egne hoteller og i lokaler og anlegg i hele konsernet. I tillegg satser vi på investeringer i mer bærekraftig flydrivstoff og ny teknologi som vil sikre fremtidig drift. Som nordisk flyselskap har Sunclass Airlines stor interesse av å redusere sin klimapåvirkning ved å redusere bruken av fossilt brensel. Vi er derfor glade for å ha signert en intensjonsavtale med Nordic Electrofuel og ser frem til å få mer bærekraftig jetdrivstoff (e-fuel) fra dem i fremtiden, sier Valdemar Warburg, administrerende direktør i Sunclass Airlines.

Nordic Electrofuel forbereder byggingen av et (PtL) kraft-til-væske-anlegg av industriell størrelse på Herøya som skal produsere e-drivstoff av vannkraft, vann og gjenbruk av uunngåelig CO2. Anlegget vil kunne produsere 10 millioner liter drivstoff i året. Når det første anlegget er ferdig, vil Nordic Electrofuel bygge et storskala anlegg med en kapasitet på 200 millioner liter per år på samme sted. Dette første fullskalaanlegget vil bli etterfulgt av en ambisiøs utrulling av lignende anlegg andre steder i Norge og Norden. Selskapet tar sikte på å produsere kommersielle mengder e-fuel i 2025.

– Nordic Electrofuel ønsker å bidra til å gjøre luftfarten karbonnøytral. Vi er glade for å ha inngått en avtale med Sunclass Airlines om fremming av e-fuel og fremtidig salg av slikt drivstoff, sier Gunnar Holen, administrerende direktør i Nordic Electro Fuel.

Sunclass Airlines er en del av Nordic Leisure Travel Group og er det største charterselskapet i Norden. Flyselskapet opererer hovedsakelig flyvninger for konsernets egne reisearrangører, Ving, Spies og Tjäreborg, og flyr fra mer enn 30 forskjellige avgangsflyplasser i Norden til rundt 40 destinasjoner i Middelhavet, på Kanariøyene, i Fjerne østen og i Karibia. 

Nordic Electrofuel er et ledende initiativ innen e-fuel. Forretningsideen til Nordic Electrofuel AS (NEF) er å produsere karbonnøytralt elektrobrensel (e-fuel) og karbonnøytral voks basert på syntetisk hydrokarbon ved bruk av fornybar energi, vann og CO₂. Produktmiksen vil primært bestå av flydrivstoff (jetdrivstoff) og voks. Fordelen med e-fuel er at det kan brukes i eksisterende motorer og infrastruktur uten endringer. Dermed kan transportsektoren raskt oppnå en betydelig reduksjon av karbonavtrykket uten å gjøre store investeringer i nytt utstyr. NEFs e-fuel vil produseres uten partikkelutslipp, som har dobbelt så stor innvirkning på den globale oppvarmingen som CO₂-utslippene. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Ving spår 5 reisetrender for 20233.1.2023 16:47:04 CET | Pressemelding

Nok et spesielt reiseår kan legges bak oss, og selv om det kan føles fjernt med omfattende reiserestriksjoner nå, så er det faktisk ikke mer enn et år siden at dette var hverdagen. Dermed er det kanskje ikke så rart at 2022 var preget av et oppdemmet reisesug, og man kunne snakke om ketchupeffekten når alle ville reise ut og gjenoppdage verden igjen – noe som førte med seg utfordringer som passkø, flyplasskaos, flykanselleringer og streik. Deretter fulgte en stadig mer usikker situasjon i omverdenen med inflasjon og høye strømpriser. Til tross for dette tyder alt på at det fortsatt er et sterkt ønske om å reise blant nordmenn. I krystallkulen for 2023 ser Ving reisetrender preget av både sikkerhet og rimelige ferier, men også et ønske om å utforske både det kjente og lokale, så vel som det spektakulære og eksotiske.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom