Ving Norge

Ving blir en aktiv investor i reiselivsbransjens grønne utvikling

Del

Nordic Leisure Travel Group, eier av Ving, skaper nå en plattform for fremtidens grønne utvikling av reiselivsbransjen sammen med det norske selskapet og investeringsrådgiverne ClimatePoint. Med det nye partnerskapet vil Ving investere i selskaper og prosjekter som jobber for løsninger innen områder som klimaforbedrende teknologi. På denne måten kommer Ving til å arbeide mer proaktivt for å redusere karbondioksidutslipp, både på kort og lang sikt.

I første omgang investeres det i Green River Fund, et fond drevet av ClimatePoint, som arbeider med innovasjonsprosjekter innen mobilitet, grønn energi og sirkulær økonomi. I løpet av 2023 kommer Ving/Nordic Leisure Travel Group også til å investere direkte i firmaer og prosjekter som kommer bransjen til gode. I en del prosjekter kommer de selv til å være brukere av sluttproduktet, og på denne måten redusere karbonavtrykket fra egen virksomhet. Et eksempel er utvikling og produksjon av SAF (Sustainable Aviation Fuel).

– Vi ønsker å være en aktiv del av det grønne teknologiskiftet som nå skjer i reiselivsbransjen. Vi vil derfor investere i løsninger som utgjør en forskjell, samtidig som vi har en klar strategi for å redusere klimaavtrykket i hele reisekjeden. Fremtiden må handle om reduksjon, ikke kompensasjon, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Ving/Nordic Leisure Travel Group.

Norske ClimatePoint er et oppstartsselskap som muliggjør for investeringer i klimaforbedrende teknologi, og som med sin ekspertise innen vitenskapelig baserte metoder beregner effekten av de ulike investeringene. ClimatePoint har også utviklet et verktøy som sørger for at man kontinuerlig kan følge opp resultatet, slik som reduksjonen av CO2-utslipp. Med det nye partnerskapet blir ClimatePoint en bro mellom Ving/Nordic Leisure Travel Group og de ulike selskapene og prosjektene som konsernet velger å støtte. Den fremtidige avkastningen av de ulike investeringene vil videre bli reinvestert i nye, klimaforbedrende teknologier.

– Samfunnet trenger mer klimabevisste selskaper som handler i interessen til fellesskapet og miljøet. Ving og Nordic Leisure Travel Group er et slikt selskap, og vi er veldig glade for at vi med vårt partnerskap kan få til en reell endring i den skandinaviske turisme- og reiselivsnæringen, sier Nito Simonsen, medgründer og administrerende direktør i ClimatePoint.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

SUNCLASS AIRLINES FÅR NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR14.10.2022 13:19:50 CEST | Pressemelding

Torben Østergaard, administrerende direktør i Sunclass Airlines, takker for seg etter 30 år i selskapet som ble valgt til beste flyselskap i Europa på Grand Travel Award, og som i forrige uke også vant prisen som beste charterflyselskap på Danish Travel Awards. Torben forlater med andre ord flyselskapet i god stand. Planen videre er å investere i fremtiden ved blant annet å fornye flyflåten, og deres første nye Airbus A330-900neo kommer allerede i vinter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom