Energi Norge

Vil sertifisere strømleverandører

Del

Energi Norge vil innføre en frivillig sertifiseringsordning for strømleverandører. Målet er å bidra til et enklere og tryggere strømmarked med færre klager og mer fornøyde kunder.

Adm. direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. (Foto: Caroline Roka)
Adm. direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. (Foto: Caroline Roka)

Bransjen har den senere tiden fått kritikk fra Forbrukerrådet for markedsføring og salg av strømavtaler hvor betingelsene ikke alltid er like klare. Nå tar Energi Norge initiativ til en frivillig ordning for sertifisering av strømleverandører som ønsker å sette en høyere standard.

– Strømmarkedet i Norge fungerer i hovedsak godt, med mange leverandører og prisbevisste kunder. Men stort tilbud av kortvarige avtaler gjør også at markedet kan oppleves som komplisert og at kundene ikke får den informasjonen de trenger. Derfor vil vi etablere en ny bransjestandard for salg og markedsføring, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Merking og varsling

Ordningen kan for eksempel omfatte krav til selskapene når det gjelder salg via telefon og andre kanaler, opplæring av salgspersonell (internt og eksternt), tydeligere merking av kampanjetilbud og avtalenes varighet, tydeligere prisvarsler, samt oppfølging av eksisterende kunder.

– Dette vil gi kundene en mulighet til å velge strømleverandører som forplikter seg utover det lovverket krever i dag. Og samtidig være et konkurransefortrinn for de selskapene som vil strekke seg litt lengre for å gjøre det enklere og tryggere for kundene, sier Kroepelien.

Svensk inspirasjon

Sverige har en tilsvarende ordning under navnet Schysst elhandel hvor 21 strømleverandører er sertifisert i dag. Ordningen forplikter selskapene til å følge 18 kundeløfter, og de følges opp av en uavhengig konsulent. 

En norsk sertifisering må naturligvis ta utgangspunkt i norske forhold og utfordringer. Derfor vil vi etablere ordningen i dialog med medlemsbedriftene våre og Forbrukerrådet, sier Kroepelien.

Energi Norge ønsker samtidig at Forbrukerrådet videreutvikler strømprisportalen sin, og at myndighetene slår hardere ned på selskaper ved gjentatte brudd på markedsføringsloven.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Adm. direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. (Foto: Caroline Roka)
Adm. direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. (Foto: Caroline Roka)
Last ned bilde

Om Energi Norge

Energi Norge
Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27
0307 Oslo

23 08 89 00https://energinorge.no/

Energi Norge er fornybarnæringens interesseorganisasjon i NHO. Medlemsbedriftene står for over 95 produsent av kraftproduksjonen og dekker rundt 90 prosent av strøm- og nettkundene i Norge. Vi jobber for at Norge skal bli verdens første fornybare og fullelektriske samfunn.

Følg saker fra Energi Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Energi Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Energi Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom