Nord universitet

Viktig sikkerhetskonferanse med regionalt fokus

Del

16.-17. november går De regionale sikkerhetsdagene 2022 av stabelen. Årets konferanse har fått tittelen "Trygge og sikre lokalsamfunn i en usikker verden - Beredskapsarbeid i praksis". Temaet er trygge og sikre lokalsamfunn i lys av dagens sikkerhetspolitiske situasjon, hvor vi har et spesielt søkelys på Nordland og Trøndelag. Konferansen avholdes på Scandic Nidelven i Trondheim.

Øving på beredskapssamvirke under Øvelse Nord. Foto: Kent Even Grundstad
Øving på beredskapssamvirke under Øvelse Nord. Foto: Kent Even Grundstad

Årets program setter søkelys på et trusselbilde i endring og hva dette betyr for lokal samfunnssikkerhet og beredskap i kommuner og regioner. Det blir foredrag om atomsikkerhet, digitale trusler, frivillighetens rolle, erfaringer fra tidligere kriser, og hva vi kan forvente oss som følge av krigen i Ukraina.

Til disse dagene kommer det foredragsholdere fra blant annet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Forsvarets høgskole, Lesja og Dovre brannvesen, og Nordland fylkeskommune. Konferansen ledes av konferansier Eivind Moen, avdelingssjef ved St. Olavs driftservice.

De regionale sikkerhetsdagene er en konferanse for myndigheter, næringsliv og forskere som arbeider for trygge og sikre lokalsamfunn i Norge. Konferansen har et regionalt perspektiv på samfunnssikkerhet, og kjøres annethvert år i Nordland og Trøndelag.

Konferansen gjennomføres som dugnad og spleiselag blant virksomheter som har interesse i å holde sikkerhetsnivået i regionen høyt, og som ser det som en del av sitt samfunnsansvar å bidra til et trygt samfunn. Kompetansesenteret for sikkerhets- og beredskapssamvirke, NORDLAB ved Nord universitet, er en av hovedarrangørene, i tråd med universitetets kompetanse og satsning på samfunnssikkerhet.

Dette blir to dager med påfyll om beredskapsarbeid fra myndigheter, praksisfeltet og forskningen. De regionale sikkerhetsdagene er en konferanse hvor man ikke bare kommer for å høre, men også for å gjøre – det legges opp til dialog om erfaringer rundt både utfordringer og løsninger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Øving på beredskapssamvirke under Øvelse Nord. Foto: Kent Even Grundstad
Øving på beredskapssamvirke under Øvelse Nord. Foto: Kent Even Grundstad
Last ned bilde

Lenker

Om Nord universitet

Nord universitet
Nord universitet
Universitetsalléen 11
8026 Bodø

755 17 000https://www.nord.no

Følg pressemeldinger fra Nord universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nord universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nord universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom