Kulturhistorisk museum

Vikingtidsmuseet: Her er det nye museets navn og logo

Del
Det nye museet på Bygdøy skal hete Vikingtidsmuseet. De tre vikingskipene i logoen hedrer hovedattraksjonene i den enestående kulturhistoriske samlingen.

Vikingtidsmuseet på Bygdøy blir verdens viktigste formidler av vikingtiden når det åpner i 2025/2026. I arbeidet med å utvikle navn og logo har det vært fokusert på innhold og tilbud i det nye museet.

Museet er en del av Universitetet i Oslo, og blir en ny type forskningsmuseum der publikum kan la seg oppsluke av vikingtiden og nyte en fremragende estetisk opplevelse. Besøkende skal overraskes og utfordres med ny kunnskap, nye perspektiver og nye funn.

- Vikingtidsmuseet er valgt som navn fordi museet vil gi et utfyllende bilde av mange sider av samfunnet som preget vikingtiden. Med utgangspunkt i verdens fremste vikingtidssamling vil publikum få innsikt i alt fra dagligliv til store samfunnsendringer som preget denne perioden, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.

Det engelske navnet er Museum of the Viking Age.

Museets logo

Vikingtidsmuseet vil romme verdens tre best bevarte vikingskip. Skipene symboliserer mange viktige aspekter og særtrekk ved vikingtiden, blant annet reiser, handel, plyndring, kulturmøter, teknologisk utvikling, håndverk og estetikk.

Logosymbolet viser tre stiliserte vikingskip, som både oppleves i bevegelse og statisk. Symbolet fremstår moderne, samtidig som det henviser til en håndverkstradisjon.

Logo og navn er utviklet i samarbeid med designbyrået Bleed.


En enestående kulturarv
Internasjonalt er det en enorm interesse for vikingtiden, og Vikingskipshuset på Bygdøy har i mange år vært Norges best besøkte museum.

- Et hovedmål med det nye museet er å sikre kulturarven også for kommende generasjoner. I tillegg vil museet gi publikum et unikt møte med vikingtiden. Jeg opplever at navn og logo gir publikum en forståelse av tilbudet de vil finne i det nye museet, sier Håkon Glørstad. Han er sikker på at Vikingtidsmuseet vil bli en publikumsmagnet i kraft av sine unike gjenstander, gode opplevelser og faglige styrke som forskningsmuseum.

Det nye museumsbygget
Det nye museet skal bygges i forlengelse av dagens museum på Bygdøy, og vil bli tre ganger så stort som i dag. Totalt blir det nye museet ca. 13 000 m2, hvorav ca. 5500 m2 blir utstillingsareal. I tillegg til utstillingslokalene blir det butikk, restaurant, arrangementsfasiliteter og en museumspark som en integrert del av museumsopplevelsen.

Statsbygg er ansvarlig for prosjektering og bygging av det nye museumsanlegget på oppdrag av Kunnskapsdepartementet. AART architects designer bygget.

Byggets forprosjekt er ferdigstilt og kvalitetssikret. Byggeprosjektet fikk startbevilgning over statsbudsjettet for 2020 og vil detaljprosjekteres gjennom 2021.

På disse sidene kan du laste ned illustrasjoner og finne mer informasjon om Vikingtidsmuseet.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Det nye museet skal bygges i forlengelse av dagens museum på Bygdøy, og vil bli tre ganger så stort som i dag.
Det nye museet skal bygges i forlengelse av dagens museum på Bygdøy, og vil bli tre ganger så stort som i dag.
Last ned bilde

Om Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum
Frederiks gate 2
0164 Oslo

22 85 19 00http://www.khm.uio.no/

Kulturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo. Vi har to museumsbygninger, Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum på Tullinløkka. Vi er et forskingsmuseum og har Norges største samling av etnografiske og historiske gjenstandar, fra steinalderen og frem til nyere tid.

Følg pressemeldinger fra Kulturhistorisk museum

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturhistorisk museum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye