Kulturhistorisk museum

Vikingskipene reddes

Del

Regjeringen vil starte arbeidet med bygging av Vikingtidsmuseet. Dette redder verdensarven for ettertiden, og vil gi publikum en unik tilgang til verdens fremste vikingtidssamling.

I den politiske plattformen som ble presentert 17. januar, varsler Solberg-regjeringen at den vil starte arbeidet med bygging av Vikingtidsmuseum på Bygdøy.

 Museumsdirektør Håkon Glørstad mener det er avgjørende for samlingens sikkerhet å få på plass et nytt museum så raskt som mulig.

- Vi har lenge visst at vi må gjøre noe for å sikre dem på en forsvarlig måte for fremtiden, og her betyr faktisk tiden noe. At Regjeringen nå går inn for dette er helt fantastisk. Vi vil gjerne takke kunnskapsminister Iselin Nybø for å ha løftet frem denne saken i de avgjørende forhandlingene.

Klokken 12.00 i dag vil nyheten bli markert på Vikingskipshuset på Bygdøy.

Publikum har også mye å glede seg til:

- Det nye Vikingtidsmuseet vil bli en publikumsmagnet i kraft av sine unike gjenstander, gode opplevelser og vår faglige styrke som forskningsmuseum, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.

disse sidene kan du laste ned illustrasjoner og finne mer informasjon om det nye Vikingtidsmuseet.

Det nye museet blir ca. 13 000 m2, hvorav ca. 5 000 m2 blir utstillingsareal. Det blir et levende museum med utstillinger som kontinuerlig oppdateres og formidler vikingtiden på en måte som stimulerer til nysgjerrighet og utforskning. I tillegg blir det butikk, restaurant, arrangementsfasiliteter og en museumspark som en integrert del av museumsopplevelsen.

Kontaktpersoner

Håkon Glørstad, museumsdirektør Mobil: 992 92 802 Telefon: 22 85 95 74

Epost: hakon.glorstad@khm.uio.no

Øivind Gulliksen, kommunikasjonsansvarlig

Mobil: 907 87 4318

Epost: oivind.gulliksen@khm.uio.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kulturhistorisk museum

Kulturhistorisk museum
Kulturhistorisk museum
Frederiks gate 2
0164 Oslo

22 85 19 00http://www.khm.uio.no/

Kulturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo, og består av Vikingskipshuset på Bygdøy og Historisk museum på Tullinløkka.

Følg pressemeldinger fra Kulturhistorisk museum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturhistorisk museum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom