Ifor Williams Norge

Vi har det «kjekt» på Bøneset

Del

På Bøneset på Karmøy, mellom skrapjern og grushauger finner vi den «lille» grønne butikken med det store utvalget. Herfra selger hage- og landbruksbutikken Hagia Karmøy rundt 300 biltilhengere i året.

Odd Sørhaug, Tor Asle Grønningen og Peder Vikingstad hos Hagia Karmøy. Foto: Ifor Williams Norge
Odd Sørhaug, Tor Asle Grønningen og Peder Vikingstad hos Hagia Karmøy. Foto: Ifor Williams Norge

Det dundrer jevnt med traktorer, lastebiler og biler inne på det travle industriområdet rundt Hagia Karmøy. For innehaveren og hans ansatte er det helt normalt.

-Ja, dette er helt normalt. Men det er i april det virkelig tar helt av. Da er våronna i gang hos bøndene, aktiviteten øker innen bygg- & anleggsbransjen, og hus og hageeierne er i gang i hagene sine. Da blir det lange dager for alle mann, sier innehaver Tor Asle Grønningen.

Bedriften som han eier sammen med Peder Vikingstad, har et varespekter av dimensjoner og butikken leverer alle typer driftsmidler til landbruk, samt hagemaskiner som gressklippere, motorsager, ryddesager og rengjøringsmaskiner. For å nevne noe. Og så biltilhengere da, som de siste årene har utgjort en større og større del av virksomheten, med tilhørende delesalg og godkjent tilhengerverksted for service og vedlikehold av store og små hengere.

-Vi har svært mange kunder innenfor landbruket, men også anleggsgartnere, entreprenører, kommuner og en økende mengde privatkunder finner veien til oss. Vi må derfor ha et stort og riktig vareutvalg som treffer kundene. Det synes jeg vi har lykkes med, sier Grønningen.

En hektisk arbeidsplass hvor sesongene kommer tett

Da vi er på besøk er det hektisk aktivitet i alle deler av virksomheten. Det registreres nye hengere, kunder bærer hundefôr, hekksakser, robotklippere og elektriske strømgjerdeapparater ut av butikken, i bakgården lastes storsekker på lastebiler og traktorer, og telefonen den ringer i ett.

- Det er vanskelig å nå over alt på en skikkelig måte akkurat nå, men vi har akkurat fått opp å gå en telefonsvarerløsning, som ber kunder som ikke får svar på telefonen om å sende en mail – så svarer vi så snart vi kan, sier Grønningen. - Og neste uke begynner tre av våre fire sommervikarer på jobb. Da får vi flere hjelpende hender og det gleder vi oss over, legger han til.

Selv om det er hektisk, registrerer vi blide og hyggelige medarbeidere og kunder. Tonen er god, og salget går godt. Fornøyde kunder drar av gårde med varene sine, og vi får et klart inntrykk av at flere av disse er her ofte. Det høres på den gode kommunikasjonen mellom kunder og ansatte.

-Ja, vi har mange trofaste og gode kunder som har støttet opp om virksomheten vår i mange år. Det er disse som gjør det mulig å drive med dette her ute i «uren luren». Vi har masse faste kunder her lokalt, men også en del produkter som vi selger i hele landet sier Peder Vikingstad, som den dagen vi var på besøk blant annet hadde ekspedert to Bateman lammevekter og en Ifor Williams Q5 livdyrhenger for ATV til to kunder i Trøndelag.

Sammen med Odd Sørhaug er han er stolt over det gode ryktet Hagia Karmøy har opparbeidet seg. Selv om det er kronglete å ta seg frem hit, er butikken kjent langt utover Karmøys grenser. Tidligere kunder kommer gjerne tilbake, eller anbefaler butikken til venner og kollegaer.

Blant de eldste Ifor Williams forhandlerne i Norge

Hagia Karmøy er også blant Ifor Williams sine eldste forhandlere. Helt siden 2010 har det vært mulig å kjøpe tilhenger fra dette merket på Bøneset.

Tor Asle er glad han hengte seg på muligheten til å bli autorisert merkeforhandler av Ifor Williams. Tilhengermerket har kvalitet langt over de andre merkene. De er laget for proffbruk og lang levetid.

-Det skal være trygghet å handle hos oss som er en merkeforhandler. Vi leverer tilhengere som er nøye gjennomgått slik at du vet at tilhengeren er i god stand. Her er vi fagfolk og stolt av det vi lever av. Uansett om noe skulle skje, skal det være enkelt å få hjelp hos oss som forhandler. Vi svinger oss rundt slik at alle kundene blir fornøyd. Ellers er det fort ut av bransjen, understreker Grønningen.  Den drevne tilhengerforhandleren mener årsaken er det store vareutvalget og kompetansen de har tilegnet seg over tid.

-Og vi har de rette merkene, dyktige ansatte og trofaste kunder - det er en god oppskrift. Hengersalg, verksted og deler blir viktigere og viktigere for oss for hvert år, avslutter Grønningen før han haster videre til neste kunde.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Odd Sørhaug, Tor Asle Grønningen og Peder Vikingstad hos Hagia Karmøy. Foto: Ifor Williams Norge
Odd Sørhaug, Tor Asle Grønningen og Peder Vikingstad hos Hagia Karmøy. Foto: Ifor Williams Norge
Last ned bilde
Odd Sørhaug er travelt opptatt med å ekspedere tilhengerkunder.  Foto: Ifor Williams Norge.
Odd Sørhaug er travelt opptatt med å ekspedere tilhengerkunder. Foto: Ifor Williams Norge.
Last ned bilde
Tilhengerverkstedet til Hagia Karmøy har stadig mye å henge fingrene i.  Foto: Ifor Williams Norge.
Tilhengerverkstedet til Hagia Karmøy har stadig mye å henge fingrene i. Foto: Ifor Williams Norge.
Last ned bilde
Peder Vikingstad, Tor Asle Grønningen og Odd Sørhaug gleder seg over det store salget. Foto: Ifor Williams Norge.
Peder Vikingstad, Tor Asle Grønningen og Odd Sørhaug gleder seg over det store salget. Foto: Ifor Williams Norge.
Last ned bilde

Om Ifor Williams Norge

Ifor Williams Norge
Ifor Williams Norge
Rudsvegen 9
2360 Rudshøgda

62 34 41 41http://www.iwt.no/

Ifor Williams Norge AS er norgesimportør av det anerkjente og etterspurte tilhengermerket Ifor Williams Trailers, og er Norges største importør av biltilhengere. Tilhengermerket er blant de mest fremgangsrike i verden, og har i en årrekke hatt en meget god markedsutvikling i Norge.

Selskapet har i overkant av 70 merkeforhandlere, og hovedkontoret ligger i Ringsaker kommune.

Følg pressemeldinger fra Ifor Williams Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ifor Williams Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ifor Williams Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom