Verdensmester Karsten Warholm jakter nye rekorder på Bislett stadion

Del

Oslo kommune v/Kultur- og idrettsbygg har rustet opp Norges mest kjente stadion med blant annet et splitter nytt banedekke som vil bidra til at Bislett fortsatt er med i jakten på fremtidige rekorder.

Foto: Eirik Førde
Foto: Eirik Førde

Torsdag 23. mai løp Norges første mannlige verdensmester i en løpsøvelse, Karsten Warholm, en testrunde på det nye underlaget. Startskuddet var det byrådsleder Raymond Johansen som stod for, mens et samlet norsk pressekorps dokumenterte begivenheten.  

-          Bislett stadion er ikke bare et landemerke i Oslo hvor verdenseliten jakter nye rekorder. Bislett er også en særdeles viktig møteplass for breddeidretten hver eneste dag. Selve stadion setter også rekorder i gode miljøløsninger, sa byrådsleder Raymond Johansen og viste til at Bislett stadion var første stadion i Norge med både solcelleanlegg og eget energilagringssystem.

Oslo kommune har totalrehabilitert banedekke og bidrar med det til konkurransedyktige forhold til Oslo Bislett Games 13. juni.

-          Det nye underlaget føltes bra ut å løpe på, det er ikke dekke det skal stå på, sa Karsten Warholm, etter løpet på Bislett stadion i dag.

Totalrehabilitering
Hele friidrettsbanen på Bislett stadion har blitt totalrehabilitert. Arbeidet er utført iht det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, sin høyeste spesifikasjon for friidrettsbaner, klasse en.

Bislett har blitt en førsteklasses friidrettsbane, hvor alle flater for friidrett (løp, hopp og kast) har fått nye kvaliteter og nytt kunststoffdekke. Alle flater har blitt merket opp på nytt. I tillegg er det utført arbeid mellom fotballbanen og løpebanen.

Miljøtiltak
Fra 2017 til 2019 har Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i samarbeid med Bislett Alliansen og Zero gjennomført en rekke tiltak, for å gjøre anlegget mer miljøvennlig og bidra til at Oslo Bislett Games skal bli verdens mest bærekraftige friidrettsstevne.  

-          Bislett stadion har blitt et miljøfyrtårn i praksis, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, og legger til at samarbeidet med Bislett Alliansen og Zero har inspirert og utfordret foretaket til å tenke i nye baner når det gjelder miljøvennlige idrettsarenaer for fremtiden.

All varme og strøm som leveres til Bislett stadion skal komme fra fornybare kilder, og det har blitt gjennomført tiltak for å kutte i energiforbruket. Under Bislett Games reiser alle utøverne med miljøvennlig transport – og det er innført kildesortering.

Karsten Warholm er Norges første mannlige verdensmester i en løpsøvelse. Det skjedde under VM i friidrett i London 9. august 2017, hvor han vant 400 meter hekk. Nøyaktig ett år senere, 9. august 2018, ble han europamester på 400 meter hekk i EM i friidrett 2018 i Berlin.

Den tidligere U18 verdensmesteren i 8 kamp, fikk sitt internasjonale gjennombrudd under Bislett Games i 2017 da han vant Diamond League konkurransen på 400 meter hekk, på ny norsk rekord. For denne prestasjonen ble han tildelt Bislettmedaljen under Bislett Games 2018.  

Bislett stadion er sammen med Holmenkollbakken Norges internasjonalt mest kjente idrettsanlegg, og åsted for 14 verdensrekorder på skøyter og hele 69 verdensrekorder i friidrett. Stadionet er i nyere tid mest kjent for friidrettsarrangementet Bislett Games. Bislett har blitt kåret til det tyvende århundrets femte beste stadion av det amerikanske sportsbladet Sports Illustrated.

Oslo er europeisk miljøhovedstad 2019
Oslo fått en viktig oppgave, og skal gjennom våre handlinger være en rollemodell og dele våre miljøløsninger med andre byer. Oslo skal redusere utslipp og tilpasse byen klimaendringer og forvalte våre ressurser mer sirkulært. Oslo har et uttalt mål om å halvere klimagassutslippene innen 2020 og bli en nullutslipps-by innen 2030. For å nå dette målet er det viktig å legge til rette for at flere kan utnytte kortreist fornybar energi som solenergi representerer.

Fakta om rehabilitering

Arbeidet er utført av: Laiderz ApS

Arbeidene startet i september 2018 og vil bli ferdigstilt i løpet av overgangen mai/juni 2019.

Budsjett: 7 MNOK


Fakta om sentrale miljøtiltak

I 2017 inngikk Kultur- og idrettsbygg kontrakt med en strømleverandør som garanterer at Bislett stadion får energi fra fornybare energikilder gjennom såkalte grønne sertifikater.

I 2018 etablerte Oslo kommune v/Kultur- og idrettsbygg 1100 m2 med solceller på taket av Bislett stadion, med mulighet for å produsere drøye 150 000 kwh per år.

I 2019 etablerte Oslo kommune v/Kultur- og idrettsbygg et eget energilagringssystem, basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler.

Kontakter

Bilder

Foto: Eirik Førde
Foto: Eirik Førde
Last ned bilde
Foto: Haakon Berg Jensen
Foto: Haakon Berg Jensen
Last ned bilde
Foto: Eirik Førde
Foto: Eirik Førde
Last ned bilde

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Olav Vs gate 4
0161 Oslo

21 80 21 80http://www.oslo.kommune.no/kid

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har ansvar for å prosjektere, bygge, forvalte og drifte kulturbygg og idrettsanlegg i Oslo. Våre arenaer legger rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og tilreisende. I eiendomsporteføljen ligger blant annet Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion, Frognerbadet og Vigelandmuseet. De største byggeprosjektene er Deichman Bjørvika, det nye Munchmuseet og nye Jordal Amfi.

Kultur- og idrettsbyggs visjon er: Bygg for små og store øyeblikk.

Følg saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom